Siirry sisältöön

TULIPALO KILJAVAN SAIRAALAN KATTORAKENTEISSA

Nurmijärvellä sijaitsevan Kiljavan sairaalan kattorakenteissa havaittiin tulipalo torstaiaamuna 12.6.2008. Sairaalassa on parhaillaan käynnissä saneeraus ja potilaskäyttöön sairaala avataan ensi syksynä. Sairaalan avaaminen ja saneeraus on Kuuma-kuntien yhteishanke ja Mäntsälän kunta on yksi omistajista. Henkilövahingoilta vältyttiin tulipalossa.

Sairaalan hallisiiven viidennen kerroksen palonalku huomattiin aamulla seitsemän jälkeen, kun ensimmäiset työntekijät saapuivat töihin. Palokunta hälytettiin heti paikalle ja viimeisimmät yksiköt olivat jo ennen aamukahdeksaa sammuttamassa tulipaloa. Sammutustöihin osallistui useita yksiköitä alueen pelastuslaitoksista. Tulipalo saatiin pian hallintaan ja sammutettua aamupäivän aikana. Jälkisammutustöitä jatkettiin vielä iltapäivällä ja palon jälkivartiointi jatkui läpi yön.

Suurimmat vahingot syntyivät hallisiiven ylimmän eli viidennen kerroksen vesikattorakenteisiin. Sammutustöissä käytettyä vettä valui sammutusalueella kellariin asti ja myös varsinaisen alueen ulkopuolelle etenkin viidenteen kerrokseen. Savuvahinkoja syntyi jonkin verran. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä ja sitä selvitetään parhaillaan.

Saneerauksen piti valmistua elokuun lopussa. Mahdollinen aikataulun viivästyminen tiedetään, kun palon aiheuttamat vahingot on selvitetty tarkemmin. Toiminta pyritään edelleen aloittamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan syyskuussa, tosin eri tilajärjestelyillä mitä on alun perin suunniteltu. Kaikki palosta aiheutuneet lisäkustannukset korvautuvat vakuutuslaitoksen kautta.

Kiljavan Sairaala Oy:n hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa tiistaina 17.6.2008. Tällöin selvitetään saneerauksen valmistumiseen ja toiminnan aloittamiseen liittyvät aikatauluasiat.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Jari Lehto, Kiljavan Sairaala Oy, 040 512 2888

Hallituksen puheenjohtaja Hannele Olli, Kiljavan Sairaala Oy, 040 310 1216