Siirry sisältöön

KILJAVAN SAIRAALA AVATAAN AIKATAULUSSAAN

Tulipalossa vaurioitunut Kiljavan Sairaala Nurmijärvellä avataan potilaskäyttöön alkuperäisen aikataulun mukaisesti syyskuussa. Käyttöön tulee 60 vuodepaikkaa, jotka sijoittuvat kolmeen kerrokseen.

Torstaiaamuna 12.6.2008 syttynyt tulipalo tuhosi Kiljavan Sairaalan vesikattoa 400 m2 alueelta ja sammutusvesi vaurioitti sisätiloja noin 2000 m2:n alalta, joka vastaa noin kahden potilasosaston pinta-alaa. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä ja poliisi tutkii asiaa. Poliisi tiedottaa, kun syttymissyy saadaan selville.

Palossa vaurioitui pahiten sairaalan ylin eli viides kerros ja se joudutaan lähes kokonaan uusimaan. Talotekniikka säilyi hyvin tulipalossa, mutta seinät, kattopinnat, valot ja kiintokalusteet kärsivät vaurioita. Sairaalassa ei vielä ollut irtokalusteita.

Sairaalassa jatketaan kosteusmittauksia ja tulipalon vahinkojen lopullinen määrä selviää viikon kuluttua. Tällöin vahvistuu myös vahinkojen rahallinen arvo. Urakoitsijan vakuutukset kattavat palosta aiheutuneet kustannukset. Omistajakunnille ei aiheudu suoranaisia lisäkustannuksia tulipalosta. Mäntsälä on yksi omistajakunta Tuusulan, Järvenpään, Nurmijärven ja Hyvinkään lisäksi. Muita omistajatahoja ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Tilapäisjärjestelyin osastot auki

Kiljavan Sairaalan hallitus päätti kokouksessaan 17.6.2008, että kuntoutustoiminta sairaalassa aloitetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 60 vuodepaikalla. Vahingoittuneet osat osastoilla erotetaan työseinällä ja saneerataan. Potilaskäyttöön otetaan alussa kolme osittaista kerrosta aiotun kahden kokonaisen kerroksen sijasta. Tämän vuoksi MedOne joutuu lisäämään henkilökunnan määrää sairaalan käynnistymisvaiheessa.

Käyttöönotettavien tilojen saneeraus valmistuu 28.8., jolloin niitä päästään kalustamaan. Ensimmäisen kerroksen allas- ja terapiatilat saadaan syksyllä käyttöön osittain. Allasosasto, saunat ja terapiasali valmistuvat, mutta kuntosalin käyttöönotto viivästyy. Kuntosalilaitteet sijoitetaan aluksi sairaalan muihin tiloihin. Keittiö- ja röntgentilat eivät kärsineet tulipalosta, koska ne sijaitsevat rakennuksen toisella puolella.

Henkilökunnan kansliatilat vaurioituivat palossa ja heille on jo suunniteltu korvaavat työtilat. Tulipalon ja vesivahinkojen aiheuttamien vahinkojen korjaus Kiljavalla kestää urakoitsijan mukaan ensi vuoden alkupuolelle saakka.