Siirry sisältöön

Mäntsälän kunnan ideakilpailuun 35 ehdotusta

Mäntsälä kunta sai 35 ideaehdotusta, joissa ehdotetaan kunnalle näyttävää, valtakunnallisesti merkittävää ja kuntakuvalle myönteistä tapahtumaa. Ideoiden takana on 42 ihmistä, joista suurin osa on paikkakunnalla asuvia. Miehiä ja naisia on ideoijina miltei tasapäin.

Markkina-aiheisia ehdotuksia saatiin neljä. Mäntsälän yleisesittelyt olivat suosittuja; kuntaa haluttiin tuoda esille messujen, kylien, kartanoiden, harrastusten ja oppilaitosten kautta. Myös Mäntsälän Hirvi-vaakuna oli innoituksen lähteenä. Paikkakunnalla jo aiemmin tuttuja teemoja tuotiin kilpailussa jalostettuina esille. Tällainen on muun muassa Mäntsälän Kapina –teema, jota oli peräti viidessä ehdotuksessa. Musiikkitapahtumista Sepän Soiton vaikutus näkyy vahvasti. Useat ideat olivat moniaiheisia ja teemaisia; yhteen tapahtuma-aiheeseen keskittyi seitsemän ideoijaa.

Kunnanhallitus käsittelee ideoita elokuussa ja palkitsee 1000 eurolla parhaimman. Kriteereinä ovat tapahtuman mahdollisuus kasvaa vähintään alueellisesti merkittäväksi, mielellään valtakunnallista näkyvyyttä herättäväksi vuosittaiseksi tapahtumaksi, josta on iloa mäntsäläläisille ja Mäntsälässä vieraileville. Esivalintaa on kunnanhallitukselle tehnyt valmisteleva työryhmä, johon kuuluvat hallintojohtaja Mikko Salmela ja museoamanuenssi Sirkku Mäkelä Mäntsälän kunnasta sekä markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho Mäntsälän Yrityskehityksestä. He esittelevät kuusi parhaimmaksi katsottua työtä kunnanhallitukselle.