Siirry sisältöön

Kari Kiviauran idea Mäntsälä Suomen kuumailmapallokeskukseksi palkittiin

Mäntsälän kunnanvaltuuston kokous alkoi maanantaina 15. syyskuuta iloisissa merkeissä. Istunnon aluksi mäntsäläläinen Kari Kiviaura palkittiin 1000 euron lahjakortilla ja kukin ideastaan
”Kuumailmapallofestivaalit – Mäntsälä Suomen kuumailmapallokeskus”. Palkinnon ojensivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Keskinen ja kunnanjohtaja Esko Kairesalo.

Kunnanhallitus oli valinnut kuumailmapallo festivaalit ja –keskus ajatuksen ideakilpailun voittajaksi. Kiviauran ehdotus täytti kilpailun tavoitteet erinomaisesti. Se on raikas, uusi ja erilainen, todetaan perusteluissa. Kuumailmapallotapahtumat ovat näyttäviä ja saavat ihmiset hyvälle mielelle ja kuumailmapallot kuuluvat jo nykyisellään Mäntsälän kuntakuvaan, koska Kirkonmäki – Moniksen kenttä on alan harrastajien suosima lähtöpaikka. Lisäksi Kuumailmapallot sopivat Kuuma –puheenjohtajakunnalle erinomaisesti.

Kari Kiviaura oli iloinen palkinnostaan ja kertoi nähneensä Uudessa Meksikossa kymmenisen vuotta sitten kuumailmapallotapahtuman. Idea on jäänyt muhimaan ja Mäntsälän taivaalla näkyvät kuumailmapallot ovat kypsyttäneet ajatusta edelleen.