Siirry sisältöön

Pienyrittäjien kehittämishanke on kuukauden projekti

Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n Pienyritysten kehittämishanke on valittu Työ- ja elinkeinoministeriön Työelämän kehittämisohjelman syyskuun 2008 projektiksi. Työterveyshuolto kehittämistyössä aihealueen kaksi muuta kuukauden projektia ovat Haminasta ja Helsingistä. Näitä kolmella paikkakunnalla toteutettuja hankkeita yhdistää työterveyshuollon uudenlainen rooli työpaikkojen toiminnan kehittämistyössä.

Mäntsälän pienyrityksissä työn organisointi ja työilmapiiri paranivat, stressikokemukset vähenivät ja yritysten yhteistyö kunnan ja yrittäjäyhdistysten kanssa lisääntyi. Hankkeessa luotiin uusi pienyrityksiä palveleva työterveyshuollon malli.

Haminan ruokapalvelukeskuksessa sairauspoissaolot vähenivät hankkeen myötä ja kehitettiin ennalta ehkäiseviä keinoja työhyvinvoinnin parantamiseksi. Helsingin nuorisoasiainkeskuksessa toteutetun muutoslaboratorio-hankkeen myötä syntyi työpaikkaselvityksen vaihemalli ja työhyvinvoinnin edistämisen malli.

Pienyritysten kehittämishanke jatkuu Mäntsälässä vuoden 2008 loppuun ja syksyn aikana projektipäällikkö Monica Sulopuisto tekee vielä loppuhaastattelut projektissa mukana olleille yrityksille. Projektin tuloksina pienyrittäjille kehitetty työterveyshuoltomalli on otettu käyttöön kunnan Työterveydessä ja yrittäjäyhdistyksissä työhyvinvointivastaavat suunnittelevat ja toteuttavat työhyvinvointia edistävää toimintaa jäsenilleen.

Lisätietoja: Monica Sulopuisto, p. 050 406 8262 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.