Siirry sisältöön

Kolmekymmentä kuumailmapallon harrastajaa kokoontui Mäntsälässä

Suomen kuumailmapalloilijat kokoontuivat Mäntsälässä lauantaina 15. marraskuuta. Paikalla oli noin kolmekymmentä alan harrastajaa. Seminaarissa käsiteltiin loggereiden eli paikannuslaitteiden tuloa kuumailmapallolentokilpailuihin, kuultiin Amerikan kokemuksia ja saksalainen Tomas Hora kertoi kaasupalloilusta. Lopuksi palkittiin vuoden ansiotekoja ja valittiin vuoden 2009 ilmapallojaoston toimijat.

Kuumailmapallolennon SM-kilpailut saatiin Mäntsälään hämmästyttävän nopeasti

Tilaisuuden avasi Mäntsälän kunnan puolesta markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho. Hän kertoi kuulijoille miten Kuumailmapallolennon SM-kilpailut saatiin Mäntsälään.

- Kuumailmapallolennon SM-kilpailut Mäntsälässä on saanut alkunsa Mäntsälän kunnanhallituksen julistamasta ideakilpailusta. Mäntsälään etsittiin tapahtumaa, joka toisi iloista mieltä paikkakuntalaisille ja saisi näkyvyyttä valtakunnallisesti. Ideakilpailuun saapui 35 työtä, joista parhaimmaksi valittiin Kari Kiviauran ehdotus Kuumailmapallofestivaalit – Mäntsälä Suomen kuumailmapalloilun keskus, kertoi Teeriaho.

- Kunnanhallitus nimesi minut selvittämään tapahtuman jatkoa. Menin www.pallo.net sivuille ja kirjoitin hankkeemme taustasta. Varsin nopeasti ja useammalta taholta yhteyshenkilöksi nimettiin Esa Pakarinen. Tuolloin oli otollinen aika hakea Kuumailmapallolennon SM-kilpailuja. Hakemus tehtiin ripeästi ja iloksemme Mäntsälä valittiinkin vuoden 2009 SM-kilpailuiden järjestäjäksi. Kunnanjohto tapasi Esa Pakarisen ja saimme arvokasta tietoa käytännön järjestelyistä. Kilpailupaikka käytiin katsomassa eli ilmapalloilijoille tuttu Urheilukenttä ja sen vierellä oleva nurmikenttä, jonka omistaa Mäntsälän Seurakunta..

Mäntsälässä on jo aloitettu käytännön työt. Työryhmä on nimetty Ryhmään kuuluu liikuntasihteeri Harri Bister, museoamanuenssi Sirkku Mäkelä, paikkatietoinsinööri Marko Oikarinen, katupäällikkö Asko Määttänen ja markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho.

Tarkoituksena on myös järjestää yleisötapahtumaa kilpailuiden yhteyteen. Iltatapahtuma järjestetään ilmeisesti perjantai-iltana 7.8.09.

Kuva: Sanna Haakana.