Siirry sisältöön

Yritysten pihakilpailun voittivat Heikki Martikainen ja Kirsi Peltonen

Vuotuinen yritysten pihakilpailu on ratkennut. Palkinnot jaettiin keskiviikkona 3. joulukuuta kunnan valtuustosalissa. Voiton yritysaluesarjassa vei Heikki Martikainen ja liiketilasarjassa Kirsi Peltonen. Palkinnon myöntävät Mäntsälän kunta, Mäntsälän Yrittäjät ry. ja Mäntsälän Yrityskehitys Oy.

Heikki Martikaisen palkinnon perustana ripeys

Heikki Martikaisen rakentamassa ja omistuksessa olevassa kiinteistössä toimii Carrier yhtymään kuuluva Suomen Kylmätalo. Tuomaristo kiitti tätä Mustamäentie 42:n eli Prinvestin kulman kiinteistön pihasuunnitelman toteutuksen ripeyttä. Heikki Martikainen toteutti pihaistutukset suunnitelman mukaisesti ja heti rakennuksen valmistuttua. Puut, pensaat ja kivetykset laitettiin jo kesällä valmiiksi. Näin tiloissa toimiva yritys on päässyt heti siistiin ympäristöön, joka osaltaan luo hyvää yrityskuvaa.

Kirsi Peltosen Kahvila Elle elää vuodenaikojen mukaan

Mäntsälän ydinkeskustassa toimiva Ravintola ja juhlapalvelu Elle on hyödyntänyt perheessä olevaa kiviasiantuntemusta. - Kahvilan ulkoterassi on viehättävä ja sopii Mäntsälän kivi-imagoon erinomaisesti. Terassin toteutukseen on ”pistetty ajatusta”. Kauden kukkia hyväksikäyttäen Kirsi Peltonen on saanut terassinsa elämään vuodenaikojen mukaan joten terassi elävöittää Mäntsälän katukuvaa positiivisesti, toteaa tuomaristo.

Palkitut löytyivät helposti, mutta parannettavaakin on paljon

Tuomaristolla ei ollut vaikeuksia löytää voittajia. He erottuivat heti edukseen. Yritysalueiden kiertäminen aiheutti tuomaristossa myös huolta; liian monien kiinteistöjen ulkoalueiden hoito on Mäntsälässä retuperällä. Tuomaristo ei kuitenkaan jaa kehotuksia tai ojenna ”sitruunaa” kenellekään vaan esittää toivomuksen yrittäjille, piha-alueiden siistimisistä ja toteutuksista jos suunnitelman mukaiset istutukset ovat kokonaan jääneet tekemättä.

Tuomaristoon kuuluivat Mäntsälän kunnasta kaavoitusjohtaja Lauri Pouru ja vihersuunnittelija Arja Aalto, Mäntsälän yrittäjistä toimitusjohtaja Pentti Sorkio sekä Mäntsälän Yrityskehityksestä markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho. Mäntsäläläiset yritykset eivät ilmoittaudu kisaan vaan tuomaristo kiertää yritysalueita vuoden aikana muutaman kerran ja kiinnittää huomiota piha-alueiden yleiseen siisteyteen ja myös rakennusten ulkoasuun. Piha-alueiden ja rakennusten kokonaisuutta arvioidaan eli miten istutukset, aidat, portit ja mahdollinen pihavalaistus sopivat ympäristöön. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa yrittäjiä ympäristökuvan parantamiseen ja vaalimiseen. Yritysten pihakilpailupalkinto jaettiin Mäntsälässä nyt neljännen kerran.

Kuvateksti: Pihakilpailun voittajat palkittiin kunniakirjalla, kukin ja MYK:n lahjoittamalla 100 euron lahjakortilla.