Mäntsälän kunta esittää VR:lle uutta aamujunaa Helsinkiin

Mäntsälän kunta on kirjelmöinyt uuden aamuvuoron puolesta. VR Osakeyhtiölle on kunnasta lähtenyt kirje , jossa esitetään IC 102 –junan pysähtymistä noin kello 7.15 Mäntsälässä.

Työmatkalaiset toivovat eniten aamu seitsemän ja puoli kahdeksan välillä Mäntsälästä lähtevää junaa. Nykyinen kello 6.39 koetaan liian aikaiseksi ja kello 7.39 lähtevä juna liian myöhäiseksi. Tästä on tullut kuntaan toiveita ja sama on todettu myös aiemmissa matkustustutkimuksissa. Ratakapasiteetin riittämättömyys aamun ruuhkatunteina ymmärretään toki Mäntsälän kunnassakin. Kunnan mielestä tehokkain ratkaisu olisi IC 102 -junan pysähtyminen Mäntsälässä. Junan lähtöasema on Kouvola. Juna on ideaaliin aikaan Mäntsälässä ja IC-lisämaksusta huolimatta olisi selkeä parannus junavuorotarjontaan.

Juna IC 102 lähtee nykyisin kello 6.20 Kouvolasta, Lahdesta 6.54 ja on Tikkurilassa 7.32, Pasilassa 7.41 ja saapuu Helsinkiin 7.48. Pysähtyminen Mäntsälässä lisäisi matka-aikaa vain hieman.

Kirjelmän VR:lle ovat allekirjoittaneet Mäntsälän kunnan puolesta kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anna Helin, kunnanhallituksen puheenjohtaja Veijo Peltola, kunnanjohtaja Esko Kairesalo ja markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho Mäntsälä junalipputyöryhmän puheenjohtajana.