Konduktöörien uusi myyntilaite nopeuttaa lipuntarkastusta

VR:n konduktöörit ovat ottaneet käyttöön uudet kannettavat myyntilaitteet, joiden avulla itsetulostettujen e-lippujen tarkastaminen helpottuu ja myyntitapahtumat junissa nopeutuvat. Myyntilaitteet ovat tulleet ensimmäisenä käyttöön pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ja Etelä-Suomen kaukoliikennejunissa. Kesään mennessä uudet laitteet ovat kaikkien konduktöörien käytössä.

VR:n verkkokaupasta ostettaviin e-lippuihin on helmikuun alusta lähtien tulostunut kaksiulotteinen 2D-viivakoodi. Se sisältää lipun tarkistetiedot, jotka konduktööri voi uudella myyntilaitteella lukea optisesti. Tämä nopeuttaa lippujen käsittelyä junissa.

Lipunmyyntiautomaatteja asennetaan myös uusille asemille

Konduktöörien myyntilaitteiden uusiminen on osa koko myyntijärjestelmän uudistusta. Asemien lipunmyyntiautomaatit uusitaan seuraavaksi. Uusien automaattien käyttöönotto alkaa vaiheittain vuoden lopulla. Automaattien määrää lisätään, ja niitä sijoitetaan myös asemille, joilla ei tällä hetkellä ole lipunmyyntiä. Mäntsälän kunta on toivonut automaattia Mäntsälän rautatieasemalle. Junaan nousijoiden määrä on ratkaiseva tekijä uusien myyntiautomaattien sijoittamisessa.