Yrittäjällä mahdollisuus kansainväliseen vaihtoon

Aloittaville yrittäjille on alkanut uusi kansainvälisen vaihdon Erasmus-projekti. Ohjelmaan osallistuva yrittäjä voi lähteä vaihtoon pieneen tai keskisuureen yritykseen EU-alueella. Erasmuksen pyrkimyksenä on kartuttaa yrittäjän taitoja ja näin auttaa omassa yrittäjäurassa. Käytännössä ohjelma toimii samoin kuin korkeakouluopiskelijoille suunnattu Erasmus-vaihto.

Aloittavaksi yrittäjäksi luetaan kaikki, jotka ovat aloittamassa omaa yritystään tai heidän yrityksensä perustamisesta on alle kolme vuotta.

Lisätietoja vaihdosta saa nettisivuilta www.erasmus-entrepreneurs.eu . Uudellamaalla ei ole omaa välittäjäorganisaatiota, mutta Suomen kolmeen välittäjäorganisaatioon voivat yrittäjät tai yrittäjiksi aikovat olla yhteydessä:

Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä

Jukka Koivisto, p. +358 403 416 160

Mikkelin Seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy

Anitta Sihvonen, p. +358 447 942 767

Tampereen Seudun Uusyrityskeskus

Kaj Heiniö, p. +358 503 715 030

Mäntsälän Yrityskehitys pitää ohjelmaa uutena ja raikkaana ideana. Joukkoryntäystä tuskin tulee, mutta ohjelma saattaa soveltua jollekulle hyvinkin kun yritys suuntautuu kansainvälisille markkinoille tai kaipaa syventävää tietoa. Alkavan yrittäjän ongelma on aika. Yritys pitää saada perustettua ja se organisoiminen vie voimaa. Moni ei tällöin vaihto-ohjelmia ehkä ajattele, mutta kyllä Erasmus saattaa olla hyväkin mahdollisuus, todetaan MYK:stä.