Tunti maailmalle - valot sammuvat Mäntsälässä lauantaina

Earth Hour - Tunti maailmalle -tapahtuma
Valot sammuvat lauantaina 28.3.2009 klo 20.30 - 21.30

Mäntsälän kunta ja Mäntsälän Sähkö osallistuvat tänä vuonna maailmanlaajuiseen Earth Hour - Tunti maailmalle -ilmastotapahtumaan. Tarkoituksena on nostaa ilmastonmuutos ja energia-asiat yleiseen keskusteluun sekä edistää energian järkevää käyttöä.

Osana Earth Hour -tapahtumaa sammutetaan Mäntsälässä tunniksi kaikkien kunnan ja Mäntsälän Sähkön kiinteistöjen valot sekä katuvalot keskustassa, taajamassa ja haja-asutusalueilla. Kuitenkin turvallisuuden kannalta välttämätön valaistus jätetään rakennuksien pihoille. Mäntsälän kunta ja Mäntsälän Sähkö haastavat kaikki kuntalaiset mukaan osallistumaan tapahtumaan. Ilmaistaan siis yhdessä kantamme ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi sammuttamalla valot lauantaina 28. maaliskuuta klo 20.30 - 21.30.

Energiantehokkuutta parantamassa
Mäntsälän kunta on solminut uuden energiatehokkuussopimuksen työ- ja elinkeinoministeriön kanssa 2.3.2009. Mäntsälän Sähkö allekirjoitti saman sopimuksen jo edellisenä vuonna. Tavoitteena on lisätä energiatehokkuutta ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä tulevaisuudessa ja samalla tehdä aktiivista työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Energiansäästö ei ole Mäntsälässä mikään uusia asia vaan sitä on tehty aktiivisesti jo vuosia. Kunnan suurimmissa kiinteistöissä on suoritettu energiakatselmointi Motivan suositusten mukaisesti ja kiinteistöille on laadittu ohjeet energiasäästötoimista. Omien energiatehokkuutta lisäävien toimiensa ohella Mäntsälä on mukana KUUMA -kuntien yhteisen ilmastostrategian laadinnassa. Mäntsälän Sähkö on asettanut tavoitteeksi saada energiankulutuksen laskemaan asiakkaillaan 9 %:a vuoteen 2016 mennessä. Oma sekä kiinteistöjen energiankäyttö on myös tiukkojen tavoitteiden alla. Mäntsälän Sähkö on vuosien mittaan jakanut asiakkailleen energiansäästöneuvontaa sekä osallistunut mm. energiansäästöviikkoon tarjoamalla tokaluokkalaisille opetusmateriaalin jo 13 vuoden ajan. Viime vuonna yli 400 tokaluokkalaista kantoikin aina kotiin asti energiansäästö vinkkejä.

Lisätietoja:

Mäntsälän kunta, tilapäällikkö Jukka-Pekka Nissinen puh. 040 31 45 459

ja
Mäntsälän Sähkö Oy, myynti-insinööri Eeva Saarinen puh. 050 386 3932