UUTTA PÄÄOMAA TAANTUMAN TORJUNTAAN

Mäntsälässä on selvitetty kuluneen kevään aikana yritysten henkilöstön koulutus- ja kehittämistarpeita. Yrityksille tarjotaan tukea muutostilanteessa ja
uusia mahdollisuuksia henkilöstön osaamisen ja ammattitaidon parantamiseen.
Koulutushankkeisiin on nyt haettavissa rahoitustukea.

Kysynnän vaikutus työllisyyteen askarruttaa. Koulutus voi toimia lomautuksen vaihtoehtona.
Yrityksissä tarvitaan tietoa henkilöstön kehittämisasioissa ja näkemys lähitulevaisuuteen.

Henkilöstöä koskeva ohjelma pienillä yrityksellä on usein tiedossa, mutta harvemmin viimeistelty.
Tämä ei kuitenkaan ole suurikaan este, tarpeet ja toiveet tulevat keskustelussa ilmi. Yhdessä laaditaan suunnitelma ja näin päästää hyvin eteenpäin, toteaa Tako-projektia vetävä Teuvo Mäkelä Mäntsälän Yrityskehityksestä.
Myynti- ja markkinointikoulutus on noussut tässä taloustilanteessa selvästi esille. Usein eri yrityksillä voi olla samankaltaisia tarpeita ja silloin koulutuksia voidaan yhdistää. Yhteishankintakoulutuksesta voi olla hyötyä kun samasta asiasta tulee näkemyksiä eri toimialoilta.

Kaksivuotisessa Tako-projektissa edistetään yritysten osaamista ja työvoiman saatavuutta.
Sen yhteydessä tarjotaan TäsmäKoulutusta edullisesti yhteishankintana. Myös muu koulutus ja valmennus sekä TE-keskuksen tuotteistetut kehityspalvelut ovat helposti saatavilla.
Projektissa tavoitellaan 35 yritystä Kuuma-kuntien alueella. Tuki koulutukseen on tuntuva, työnantajien maksuosuudet vaihtelevat 20-75 prosentin välillä. Suurimmat osuudet ovat isoilla yrityksillä, pienimmät yritykset mahtuvat 20 prosentin maksuosuuksiin eli yrityksen kannattaa hyödyntää Tako-projektia henkilöstön valmiuksia ja ammattitaitoa kehittäessään.
Tieto tekee hyvää, osaamiseen kannattaa panostaa myös tässä talouden tilanteessa.

Lisätietoja Mäntsälän Yrityskehitys Oy, Teuvo Mäkelä. p. 044-5211675.