Petrescun veljekset esiintyvät Iivanaisten kanssa

Kuumailmapallolennon SM-kilpailuiden yleisötilaisuudessa perjantaina 7. elokuuta kuullaan Johanna ja Mikko Iivanaisen lisäksi Marian ja Mihai Petrescua. Marian ja Mihai ovat Romaniasta lähtöisin olevia huippumuusikoita. Marian Petrescu on hyvin arvostettu myös ulkomailla. Hän on esiintynyt muun muassa Los Angelesissa Big Bandin solistina ja New Yorkissa maailman huippu jazzmuusikoiden kanssa. Molemmat veljekset asuvat tätä nykyä Jyväskylässä.

Marian Petrescu on opiskellut klassisessa ja jazz konservatoriossa Ruotsissa sekä Sibelius-Akatemian jazzlinjalla. Hänen soittotyyliään voi verrata Oscar Petersoniin.

Mihai Petrescun soittotyyli on erittäin intensiivinen, tarkkaa soundia ja harmoniaa tavoitteleva ja huolellisen harkittu. Hänen tapansa “kompata” veljeään Mariania on hioutunut vuosikymmenten saatossa lähes täydelliseksi vuoropuheluksi. Tämä bassotaituri on soittanut monien maailman huippunimien kanssa eri festivaaleilla ympäri maailmaa.

Konsertin päätähti on Mäntsälässä asuva Johanna Iivanainen. Perjantai-iltana soi mm. nostalginen Ella Fitzgerald. Kitarasoundeista vastaa Mikko Iivanainen.