Mäntsäläläiset aloittivat Suomen säännöllisen rekkaliikenteen ulkomaille 50 vuotta sitten

Viisikymmentä vuotta sitten naistenviikolla tehtiin suomalaista kuljetusliikenteen historiaa. Mäntsäläläinen Eino Mikkola oli päättänyt aloittaa säännöllisen linjaliikenteen välillä Helsinki-Pariisi. Ensimmäisen rekan Haaparannan kautta Pariisiin ohjasi Eino Mikkolan poika, meidän mäntsäläläisten tuntema Eero Mikkola. Rekka liikennöi Finnexpressin väreissä ja reitti oli kertaalleen testattu henkilöautolla.

Nykypäivään verrattuna matkanteko ei ollut tuolloin yhtä sujuvaa. Rekat eivät mahtuneet Suomen ja Ruotsin välillä liikennöiviin laivoihin, Ruotsissa oli paljon matalia siltoja ja joka rajalla oli tarkat tullimuodollisuudet. Papereiden selvittelyt ottivat runsaasti aikaa ja kielitaitoakin tarvittiin.

Kuljetusliike Eero Mikkola Oy:ssä Mäntsälässä tunnetaan ja tiedetään mitä Suomen avaaminen maailman markkinoille on. Historian tekeminen on vaatinut paljon työtä, mutta jättänyt mieleen myös monenlaisia hauskoja sattumia ja tapahtumia. Tänä päivänä Kuljetusliike Eero Mikkolaa luotsataan jo kolmannessa polvessa: Tarmo Mikkola toimii yhtiön toimitusjohtajana. Yhtiö on keskittynyt jakelukuljetuksiin, varastointipalveluihin, kappaletavarakuljetuksiin ja erilaisiin logistiikkapalveluihin.

MYK/J.Tee