Nelosen Eläinsairaala on kuvattu Mäntsälässä

Uusi syksyllä alkava TV-sarja "Eläinsairaala" on kuvattu Mäntsälässä ja Viikissä.
Eläinsairaala-sarja kertoo Yliopistollisen eläinsairaalan arjesta. Ohjelmassa seurataan eläinsairaalan lääkäreiden, hoitajien ja eläinlääketieteen opiskelijoiden monipuolista ja mielenkiintoista työtä. Henkilökunnan rinnalla pääosassa ovat eläinpotilaat ja heidän omistajansa.

Eläinsairaalaa on kuvattu Yliopistollisen eläinsairaalan kaikissa yksiköissä: Helsingin Viikissä sijaitsevissa pieneläin- ja hevossairaalassa sekä tuotantoeläinsairaalassa Mäntsälässä Saaren kylässä. Mäntsälässä työskentelevien mukana matkataan myös tilakäynneille.

Ohjelma seuraa eläinten elämää syntymän riemusta luopumisen suruun. Eläinsairaalassa nähdään muun muassa vaativia kirurgisia toimenpiteitä, neurologisia tutkimuksia, vesijumppaa, pitkäaikaisessa tehohoidossa olevia potilaita sekä röntgen- ja tietokonetomografiakuvauksia. Eläinsairaalassa kuuluu myös omistajien ääni: Miltä tuntuu, kun oma lemmikki sairastuu?

Ohjelma pyrkii antamaan eläinsairaalan arjesta totuudenmukaisen kuvan. Sarjassa yhdistyvät kiehtova lääketieteellinen maailma ja aidot tunteet. Mukana ovat ilo, suru ja huojennus sekä menetysten ja menestyksen hetket.

Eläinsairaalaa on kuvattu helmi-toukokuussa 2009".