Kapinarastit ja suunnistuksen Huippuliigan finaali Mäntsälässä 30.8.2009

Mäntsälän Urheilijat järjestää 30.8.2009 Suunnistuksen Huippuliigan finaalin Iilinjärvellä, Mäntsälän ja Pukkilan kuntien rajalla. Suomen suunnistuksen parhaimmisto on niin naisten kuin miesten sarjoissa paikalla finaalissa. Huippuliigan kilpailujen lisäksi päivän aikana käydään kansalliset suunnistuskilpailut, Kapinarastit, joihin osallistuu yli 1200 kilpailijaa. Metsässä riittää siis kuhinaa!

Suunnistuksen huippuliiga on neljän osakilpailun sarja, johon osallistuvat Suomen parhaat suunnistajat sekä lisäksi useita ulkomaisia huippusuunnistajia. Sarjasta on kehittynyt kilpasuunnistuksen näyteikkuna massasuunnistustapahtuma Jukolan Viestin rinnalle.

Talkoolaisten voimannäyte

Mäntsälän Urheilijat keräävät voimansa kilpailua edeltävällä viikolla. Talkoolaisia on yli 100 erilaisissa tehtävissä. Kilpailukeskuksen rakentaminen maasto-olosuhteisiin ja kaikkien kilpailutoimintojen toimiminen peseytymispaikoista vessoihin asti on haastava ja vaativa prosessi.

Näkyvyyttä Mäntsälälle

Mäntsälä on näkyvästi esillä viikonlopun aikana tiedotusvälineissä, Huippuliigan finaali kun televisioidaan Urheilukanavalla. Suunnistuksen Huippuliigan aikana pyörii kanavalla myös Mäntsälän kunnan 30 sekunnin tv-mainos. Mainoksen teemana on ”suunnista Mäntsälään”. Toteutus on tehty stillkuvin ja sen on valmistanut helsinkiläinen filmiyhtiö Cocoa. Käsikirjoitus on Cocoan Mikko Laineen ja Jyrki Teeriahon Mäntsälän Yrityskehityksestä. Ohjaajana ja leikkaajana toimi Taito Kawata. Myös lehdistössä Mäntsälän kilpailut ovat esillä.

Kilpailukeskukseen kannattaa tulla

Tule tutustumaan koko perheen voimalla mukavaan harrastukseen. Voit kokeilla lajia, myös lapsille on tarjolla suunnistuksen riemua!

Opastus kilpailupaikalle on maantieltä 1635 Pukkila-Orimattila noin 2 km Pukkilasta pohjoiseen, josta ajoaika kilpailukeskukseen noin 10 min sekä tieltä 140 Kaukalammen kohdalta noin 8 km Mäntsälästä pohjoiseen, josta ajoaika paikoitukseen maantien 1633 (Hautjärvi – Pukkila) kautta 20 min. Opastus paikallaan 30.8. klo 8 alkaen. Opastuksen navigointiosoite Porrassuontie 1, Pukkila, josta ajoaika noin 10 min kilpailukeskukseen.

Kuvateksti: Kunnanjohtaja Esko Kairesalon haastattelu kuullaan myös Urheilukanavalla sunnuntaina.

Lisätietoja:

http://www.mu-suunnistus.fi

kilpailunjohtaja Jouni Vidqvist, puhelin 044 522 5307

tiedotuksesta vastaava Kristiina Hannula, puhelin 040 701 5207