TUOTTAJAT ESITTELEVÄT LÄHIRUOKAA PERJANTAINA 4.9.09 klo 14-16

Mäntsälän kunnan maaseututoimi ja Mäntsälän Yrityskehitys Oy käynnistivät keväällä hankkeen, jonka tavoitteena on saada lähiruokaa Mäntsälän kauppoihin. Hanke on edennyt vauhdikkaasti paikallisten tuottajien kanssa ja yhteistyökumppaniksi on suostunut K-Supermarket Kalaasin kauppias Tero Huhtala. Kauppiaan rooli on lähiruuan myynnissä ratkaiseva.

Tarkkaavainen kaupassakävijä on huomannut jo keväällä paikallisen lihan saapuneen Kalaasin lihatiskille. Lihakarja kasvatetaan Yli-Tupalan tilalla Pohjois-Mäntsälässä ja teurastetaan paikallisessa Hannu Vainio Oy:n teurastamossa Hautjärvellä. Lähiruokaprojektissa pisimmällä ollaankin lihan kanssa. Toki kaupoistamme on saatu Koulutilan vihanneksia Saarelta (Keuda) jo vuosia ja suosittujen vihannesten kanssa jatketaan edelleen. Nyt lähiruokaketjuun on liittymässä myös muita tuottajia. Paikallista sipulia, hunajaa, ja mahdollisesti myös muita viljatuotteita on pian entistä helpompi poimia ostoskoriin.

Perjantaina 4. syyskuuta on Kalaasissa tuottajatori – maistiaisia luvassa

Lähiruuan markkinointipäivä eli tuottajatori esittäytyy K-Kalaasissa 4. syyskuuta kello 14.00 – 16.00. Osa mäntsäläläisistä tuottajista on tällöin paikalla ja luvassa on maistiaisia. Kaikkien tuotteiden osalta ei juuri nyt ole sesonkia, mutta on tärkeätä avata mahdollisuuksia paikallisten tuotteiden esittelylle. Tilaisuudessa on mahdollista keskustella lähiruokatuottajien kanssa.

Kiinnostus ratkaisee kampanjan laajentamisen

Tavoitteena on jatkaa lähiruuan myyntiä ja laajentaa sitä jos kiinnostusta riittää. Ratkaisevia asioita ovat tietenkin kysyntä ja tuotteiden hinta sekä tuottajien valmius. Lähiruoka hanketta ovat vetäneet maaseutuasiamies Eero Laaksonen ja MYK:n toimitusjohtaja Pekka Tikka. Myös he ovat Kalaasissa perjantaina haastateltavissa. Lähiruoka on myös kuluvan valtuustokauden
tavoitteissa. Riihenmäen koululla vietetään myös 4. syyskuuta lähiruokapäivää. Aiheena on puutarhamarjat ja leipä.

Lisätietoja: Pekka Tikka, Mäntsälän Yrityskehitys, 050 3819213

Eero Laaksonen, Mäntsälän kunta, 019 2645266