Talousapu-puhelinpalvelu avautuu pienyrittäjän tueksi

Vaikeuksiin joutuneille pienyrittäjille tarkoitettu Talousapu -puhelinpalvelu avautuu torstaina 8.10.2009 klo 9.00 numerossa 029 007 4990. Numerossa päivystää arkisin klo 09.00-18.00 yrityksen terveyttämiseen erikoistuneet asiantuntijat. Muina aikoina vastaajina ovat Suomen Yrityskummit ry:n ja CBMC Kristillisten liikemiesten avustajaverkostojen neuvojat. Palvelu on maksuton. Sen toteutuksesta vastaa PKT-säätiö.

Talousapu -puhelinpalvelu tarjoaa yrittäjille alhaisen yhteydenottokynnyksen neuvontapalvelun, jossa voi asioida anonyymisti ja keskustella luottamuksellisesti yrityksen tilanteesta kokeneen asiantuntijan kanssa. Neuvojan tehtävänä on yrittäjän antamien tietojen pohjalta auttaa soittajaan ratkaisemaan hankala tilanne.

” Yrityksen ongelmiin puututaan usein liian myöhään. Yrittäjän ei ole helppo puhua yrityksensä vaikeasta tilanteesta tai hakea ulkopuolista apua talousvaikeuksiin. Hyvinäkin aikoina yli seitsemän prosenttia yrityksistä on välittömän tai lähiaikoina tapahtuvan saneerauksen tarpeessa. Huonoina aikoina näiden yritysten osuus vain kasvaa”, totesi palvelun julkistanut elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Talousapu -palvelun rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, Finnvera Oyj ja Finanssialan Keskusliitto yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Palvelu on osa työ- ja elinkeinoministeriön Yritys-Suomi-palvelukokonaisuutta.