Tokmanni-konsernin kotipaikaksi Mäntsälä

Tokmanni-konsernin kotipaikka vaihtui 11.12.2009 Joensuusta Mäntsälään, jonne yhtiön aikaisemmin usealla eri paikkakunnalla sijainneet logistiikka- ja pääkonttori-toiminnot keskitettiin jo vuoden 2008 aikana.

Logistiikkakeskuksen sijaintipaikaksi valikoitui tiukan kilpailun jälkeen Mäntsälä, jonka sijainti on logistisesti erinomainen. Kapulin alue sijaitsee aivan valtatie neljän ja risteävän Kehä V:n risteyksessä oikoradan tuntumassa ja etäisyys uuteen Vuosaaren satamaan on vain n. 50 kilometriä. Mäntsälän kunnan aktiivinen ja myönteinen ilmapiiri, logistiikkakeskuksen tontin tekniset valmiudet sekä kunnan taloudellinen vastaantulo vaikuttivat suuresti myös sijaintipaikan valintaan.

Vuoden 2010 alussa Tokmannin logistiikkakeskuksessa työskenteli 360 henkilöä, joista varaston puolella työskenteli 231 henkeä ja pääkonttorissa 129. Tokmanni on Mäntsälän kunnan alueella suurin yksityinen työllistäjä ja konsernin palveluksessa onkin tällä hetkellä 111 mäntsäläläistä logistiikka-keskuksessa ja paikkakunnalla olevassa Robinhood-myymälässä..
Mäntsälän logistiikkakeskus oli Suomen suurin yhdellä kertaa kaupan tarpeisiin rakennettu logistiikka-kiinteistö. Rakennuksen pinta-ala on n. 74 400 m2, joista toimistotilojen osuus on n. 6000 m2 ja varaston osuus n. 68 000m2. Tontin pinta-ala on 14,5 ha. Samalle alueelle on vielä optio 38 000m2 lisärakennuksesta. Tällä hetkellä Mäntsälän logistiikkakeskus palvelee kaikkia konsernin 7 eri myymäläketjua, yhteensä 139 myymälää.

Uudet tilat ja toimintamallit on rakennettu vastaamaan voimakasta myynnin kasvua. Tavoitteenamme on panostaa yhä enemmän asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden huomioon ottamiseen. Ketterän ja joustavan toimintamallimme ansiosta pystymme reagoimaan kulutustrendien muutoksiin isoja keskusliikkeitä nopeammin.

Tämän vuoden aikana Tokmanni tulee avaamaan uudet myymälät Äänekoskelle ja Jyväskylään.

*** ****

Tokmanni-konserni on Suomen suurin halpakauppaketju. Konserniin kuuluu 139 myymälää seitsemän eri brändin alla; Tokmanni, Tarjoustalo, Vapaa Valinta, Robinhood, Maxi-Makasiini, Maxi-Kodintukku ja Säästöpörssi. Myymäläverkosto kattaa koko Suomen etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Pohjoisin myymälä on Keminmaalla ja eteläisin Hangossa. Vuonna 2008 konsernin liikevaihto oli 575 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä runsaat 2 800 henkilöä.

Tokmanni-konsernin omistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot n. 52 prosentin osuudella, Kyösti ja Kari Kakkosen omistama Joensuun Kauppa ja Kone Oy n. 23 prosentin osuudella sekä Seppo Saastamoisen omistama Rockers Invest Oy n. 23 prosentin osuudella. Lisäksi muu toimiva johto omistaa konsernista n. 2 prosentin osuuden.