LÄÄKÄRIOPISKELIJAT NOTEERASIVAT MÄNTSÄLÄN KORKEALLE

Mäntsälän ja Pornaisten kuntien yhteinen terveyskeskus eli Mustijoen terveyskeskus osallistui ”Kunta etsii lääkäriä” – tapahtumaan lokakuun lopussa Helsingissä. Lääkeyhtiö Pfizer on koonnut kävijöiden mielipiteet näytteilleasettajien onnistumisesta. Opiskelijat arvioivat Mäntsälän korkealle: Mäntsälä sai toiseksi korkeimmat arvosanat yhdessä Lohjan ja ympäristökuntien kanssa. Vantaa vei voiton. Mäntsälän pistemäärä oli 3,9, joka jäi vain promillen Vantaasta. Helsinki ylsi arvosanaan 3,7, Järvenpää 3,6 ja Kerava sai tulokseksi 3,4.

Kuntatyönantajissa on eroa

Lääketieteen opiskelijoista valtaosa arvioi tapahtuman hyödylliseksi ja eniten positiivisia mainintoja sai kohtaaminen kuntien kanssa. – ”Kuntatyönantajissa on sittenkin jonkin verran eroa. Ja esittelijöissä myös!” on tutkimukseen kirjattu kommentti. Opiskelijat toivoivat kunnilta selkeää myyntiesitettä työpaikoista. Uteliaita ollaan työnjoustavuudesta, ohjauksesta, konsultaatiomahdollisuuksista, päivystysvelvoitteista ja palkkauksesta.

Tutkimus yllättää listaamalla kunnat ja kuntayhtymät kiinnostavimmiksi työpaikoiksi opiskelijoiden mielestä. Kuntien jälkeen tulevat vasta valtio, henkilöstövuokrausfirmat, yksityiset terveyspalveluiden tarjoajat ja viimeisenä lääketeollisuus.

Mäntsälän kunnan esittelijöinä tapahtumassa toimivat apulaisylilääkäri Maarit Nevalainen, johdon sihteeri Satu Nieminen-Punta, osastonhoitaja Pertti Sopanen ja lääkäri Jussi Toivonen.

MYK/JT