Kuumailmapallot Mäntsälän taivaalla –tapahtuma Kuntamarkkinoinnin SM-kisan semifinaaliin

Mäntsälän kunnan viime elokuun Kuumailmapallonlennon SM-kilpailu ja siihen liittynet iltajuhla on selvittänyt tiensä Kuntamarkkinoin SM-kilpailuiden semifinaaliin Tapahtuma-sarjassa. Finaali käydään Tampereella 26.-27.5.2010.

Kilpaillun tavoitteista Kuntaliiton www.piiri.info kertoo seuraavasti: "Tavoitteena on kehittää markkinointiosaamista kunta-alalla nostamalla esille kunta- ja seutumarkkinoinnin hyviä käytäntöjä eli esimerkillistä ja tuloksellista markkinointia. Kilpailun avulla pyritään lisäämään markkinoinnin hyödyntämistä, ymmärtämystä ja arvostusta kunta-alalla osana kunta-alan muutosprosessia sekä kuntien palveluiden ja elinvoimaisuuden kehittämistä.

Kilpailu luo kokonaiskatsauksen kunta- ja seutumarkkinoinnin ajankohtaisiin toteutuksiin. Samalla syntyy vertailutietoa onnistuneesta markkinoinnista ja sen toteuttamisen taustoista."

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun järjestävät kunta- ja seutumarkkinoinnin kehittämistyötä tekevät järjestöt: Suomen Kuntaliitto, Seudulliset kehittämisyhteisöt SEKES ry sekä Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA ry. Yhteistyötahoina toimivat lisäksi Helsingin Sanomat, MTV3, Yhtyneet Kuvalehdet / Suomen Kuvalehti, Fonecta, KL-Kustannus / Kuntalehti, Finlands kommuntidning ja PLACE

Kilpailussa on neljä eri kategoriaa (Kilpailukyky, Matkailu, Rekrytointi ja Vuoden Markkinointituote) , joista kunkin shortlistalle valittiin siis viisi kilpailutyötä. Kilpailun tuomaristo on arvioinnissa painottanut erityisesti markkinoinnin esimerkillisyyttä ja tuloksellisuutta sekä innovatiivisuutta.
Vuoden Markkinointituote -sarjan semifinalistit ovat (aakkosjärjestyksessä):

- Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy / Karjalaiset kauppamiehet Helsingissä

- Mäntsälän kunta / Kuumailmapallot Mäntsälän taivaalla

- Kyyjärven Mediamyllärit ry / Nopola News - Sosiaalinen media kuntamarkkinoinnissa

- Petäjäveden kunta, Jykes Py, Poklossi Oy / Petäjäveden Omakotinäyttely 2009

- Seinäjoen kaupunkiseutu, Seinäjoen kaupungin elinkeinokeskus / Postia Tahtomaasta

Shortlistatyöt esitellään Piiri 2010 -suurtapahtumassa Tampereella 26.-27.5.2010. Kilpailutöistä kootaan tapahtumaan näyttely ja osallistujille jaettava esite. Shortlistatöistä valitaan tapahtumassa kolme työtä kulta-, hopea- ja pronssisijoille. Sarjojen parhaille on luvassa kampanjapalkinnot.

Mäntsälän kunnan järjestämän Kuumailmapallot Mäntsälän taivaalla –työn Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuihin ilmoitti markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho MYK:stä.

Lisätietoja tapahtumasta:

www.piiri.info sekä www.placemarketing.fi/piiri/piiri10