Lahdenväylälle uusi, upea portti Mäntsälään

Mäntsälän Sähkö Oy ehkäisee kansalaisten kaamosmasennusta tyylikkäällä tavalla: Mattilan sähköaseman pylväät kylpevät tästä lähtien vuoden pimeimmän kauden sinisessä valossa. Näyttävän valoteoksen takana ovat Mäntsälän Sähkön lisäksi myös design management -toimisto Design3 ja valosuunnittelija Antti Rehtijärvi esitystekniikan suunnittelutoimisto Teakonista.

Mäntsälän Sähkön toimitusjohtaja Esa Muukka ajaa työmatkallaan Mattilan sähköaseman ohi lähes joka arkipäivä.

– Varsinkin talviaikaan koko sähköasema näytti katoavan synkkään harmauteen ja mietin, että asialle pitäisi tehdä jotain, kertoo Muukka. Viime kesänä aloimme sitten etsiä ammattitaitoista väkeä toteutukseen. Design3:n Saija Varis oli meille jo ennestään tuttu yhteistyökumppani, ja hän puolestaan löysi verkostonsa kautta valaistussuunnitteluun erikoistuneen Antti Rehtijärven.

– Näkyvä ja näyttävä valoteos muodostaa uuden portin Mäntsälään. Aseman ohi ajaa päivittäin melkoinen määrä autoja, joten teoksen imagollinen arvo Mäntsälän Sähkölle on todella suuri.

Projekti oli haastava ja mielenkiintoinen myös suunnittelija Antti Rehtijärvelle:

– Sähköaseman pylväiden ristikkorakenne oli inspiroiva lähtökohta. Melko luonnollinen värivalinta tässä kohteessa oli sähkönsininen, johon tuo lämpöä itse tien valaistuksesta lähtevä oranssinkeltainen.

Design3:n Saija Varis iloitsee upeasta lopputuloksesta, joka varmasti tuottaa silmäniloa jokaiselle ohiajavalle.

– Komea teos antaa myös oikeanlaista lisäarvoa asiakkaamme Mäntsälän Sähkön imagolle. Yrityshän on aina ollut oman kotiseutunsa kehittäjä ja toimija, jonka aikaansaannokset näkyvät monessa asiassa Mäntsälän alueen talous- ja elinkeinoelämässä.

Valoteos on nähtävillä Lahden moottoritien varrella, Helsingistä tultaessa vähän ennen Neste Tuuliruusua.