Siirry sisältöön

Viherrakentajat tapasivat Kivapihassa

Viherrakentamisen ammattilaiset kokoontuivat Kivapihaan tiistaina 22. maaliskuuta toimialatapaamiseen. Mäntsälässä toimiville yrittäjille kerrottiin vesiaiheista, suodatinjärjestelmistä, allasrakentamisesta, piharakenteista, koristekivistä ja alan koulutuksesta Mäntsälässä.

Toimitusjohtaja Juhani Aronen Ogashi Oy:stä kertoi isojen altaiden olevan yhä suositumpi trendi. Altaissa halutaan uida, kasvattaa kasveja ja pitää myös kaloja. Karpit ovat yhä suositumpia kaloja suomalaistenkin altaissa. Mikäli altaassa uivat myös kalat, tulee suodatinjärjestelmän olla nelinkertainen tavalliseen altaaseen verrattuna, tähdensi Juhani Aronen.

Tammiston Puun myyntipäällikkö Henri Murtojärvi selvitti kuulijoille suosituimmat pihakivet, aitaelementit ja terassiratkaisut. Valkoinen, harmaa ja musta ovat kivien suosituimmat värit. Vakoiselta kivipohjalta loistavat varsinkin punaiset ja vihreät kasvien sävyt erinomaisesti. Koristekivet saapuvat Suomeen yleensä Turkista tai Intiasta.

Keudan rehtori Kaija Arpiainen esitteli eri viherrakentamisen koulutusohjelmat Mäntsälän Keudassa Saarella. Mäntsälän viherrakentamisen toimialan kehitykselle on erityinen voimavara, että alan koulutus on Mäntsälässä, todettiin yleiskeskustelussa.

Viherrakentamisen toimialatapaamisen järjestivät yhteistyössä Kivapiha ja Mäntsälän Yrityskehitys.
Kuulijakuntaa luennoilla oli 17.