Siirry sisältöön

Kuumailmapallot täyttävät Mäntsälän taivaan syyskuussa

KUUMAILMAPALLOLENNON SM-KILPAILUT MÄNTSÄLÄSSÄ 13.–16.9.2012

UpViser Championship 2012 Mäntsälä Finland

Kuumailmapallolennon SM-kilpailut lennetään Mäntsälän taivaalla 13.–16.9.2012. Suomen Ilmailuliitto on vahvistanut kisat Mäntsälään. Kilpailu alkaa torstai-iltana briefing -tilaisuudella Mäntsälän seurakuntakeskuksessa, joka toimii myös kilpailukeskuksena.

Varsinaisia lentopäiviä ovat perjantai, lauantai ja sunnuntaiaamupäivä. SM-tittelistä odotetaan kilpailevan noin reilu 10 suomalaista pallokuntaa. Ulkomailta saapunee noin viisi pallokuntaa, jotka kamppailevat UpViser Championship –tittelistä.

Lennot ajoittuvat auringon nousuun ja laskuun eli Mäntsälässä näkee useita kuumailmapalloja seitsemän aikoihin aamulla ja illalla. Kilpailun johtajana toimii Pertti Mero ja kilpailun järjestäjinä toimivat Balloon Union Finland Ry., Tuulen Viemää Ry. ja Mäntsälän kunta.

Lauantaina 15. päivänä syyskuuta Mäntsälän kunta järjestää laajan yleisötilaisuuden Monitoimitalon kentällä, jonne on vapaa pääsy. Iltapäivään sijoittuva ohjelma julkistetaan kesän alussa.

Kilpailuiden kotisivut ovat avautuneet osoitteessa www.upvisermantsala2012.fi
Kuumailmapallolennon SM-kilpailuiden pääsponsori UpViser Oy on kirurgisten tuotteiden markkinoija. Yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Korhonen on Balloon Union Finlandin jäsen ja kuumailmapallolentäjä jo vuodesta 1979.

Mäntsälässä lennettiin Kuumailmapallolennon SM-kilpailut edellisen kerran vuonna 2009.