Kasvukäytävä taideteos pienoismalli Mäntsälän kunnalle

Tieyhtiö Nelostie Oy ja nykyinen Liikennevirasto allekirjoittivat Lahden moottoritien suunnittelua, rakentamista, rahoitusta ja kunnossapitoa koskevan 15-vuotisen SRRK-sopimuksen 19.3.1997.

Juhlistaakseen sopimuksen allekirjoittamisen 15-vuotispäivää Tieyhtiö Nelostie Oy on päättänyt luovuttaa moottoritien varteen Ohkolaan vuonna 2005 pystytetyn Kasvukäytävä-nimisen taideteoksen pienoismallin Mäntsälän kunnalle. Taideteoksen on suunnitellut taiteilija Antero Toikka.

Antero Toikan suunnittelema taideteos kuvaa kahden toisiaan leikkaavan ympyrän kaaren kautta pohjoista ulottuvuutta ja kasvukäytävää, johon sijoittuvat Lahden moottoritie ja Oikorata. Teos sijaitsee Ohkolassa meluesteeksi rakennetulla vallilla moottoritien ja Oikoradan välissä, jossa se on sekä moottoritietä käyttävien autoilijoiden että junamatkustajien ihailtavana. Taideteos on saanut paljon myös kansainvälistä huomiota.

Tieyhtiö Nelostie Oy tilasi taideteoksen Antero Toikalta vuonna 2005, jolloin Liikenneviraston kanssa solmittu sopimus oli puolivälissä. Teos pystytettiin Helsingin ja Lahden puoliväliin 21. joulukuuta 2005, talviseisauksen päivänä. Tieyhtiö Nelostie Oy:n tilaama taideteos oli jatkoa moottoritien kuntien ideoimille viidelle taideteokselle kuntien pääliittymissä. Teos on koottu neljästä haponkestävästä teräksestä muodostetusta elementistä näin viitaten Nelostiehen. Taideteoksen kaaret ovat tarkalleen 23,5 asteen kulmassa, joka on maapallon kallistuskulma suhteessa aurinkoon, ja sijainti ilmansuuntiin nähden on sellainen, että kaarien muodostama leikkauspiste osoittaa Pohjantähden sijainnin taivaalla symboloiden pohjoista ulottuvuutta. Lähestyttäessä taideteosta pohjoisesta se näkyy moottoritielle lähes kahden kilometrin matkalla taivasta vasten. Pimeään aikaan teos on valaistu alhaalta päin neljällä valaisimella, ja erityisesti sateen ja sumun aikana pistemäiset valokeilat synnyttävät aivan oman erityisen näytelmän.

Taideteoksen pystyttäneen mäntsäläläisen Kanerva Oy Kaide ja Kuljetuksen perustaja Matti Kanerva on kuvannut pystytysurakkaa millintarkaksi työksi, jossa perusta piti rakentaa piirulleen Toikan edellyttämään suuntaan ja jossa tarvittiin avuksi tähtitiedettäkin.

Lahden moottoritien avaaminen vuonna 1999 ja Oikoradan valmistuminen vuonna 2006 ovat molemmat olleet merkittäviä kehitysaskeleita Mäntsälälle ja vaikuttaneet voimakkaasti kunnan kehitykseen. Kasvukäytävästä voidaan hyvällä syyllä puhua, sillä tällä hetkellä Lahden moottoritien keskimääräinen liikennemäärä Mäntsälän kohdalla on jo noin 24 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tieyhtiö Nelostie Oy vastaa Lahden moottoritien osuuden Järvenpää-Lahti hoidosta ja ylläpidosta vielä 30.8.2012 asti, jonka jälkeen tie siirtyy Liikenneviraston vastuulle. Tieyhtiö Nelostie tilasi ensimmäisen elinkaarimallilla toteutetun moottoritien rakentamisen Skanskalta. Tie valmistui ennätysajassa ja se avattiin liikenteelle syksyllä 1999, noin vuosi etuajassa.

Antero Toikan töissä taide ja luonto vuorovaikutuksessa

Moottoritiet ovat yleensä varsin yksitoikkoisia. Niin myös Helsingin ja Lahden välinen valtaväylä. Noin puolessa välissä turtunut matkaaja kuitenkin saa piristysruiskeen: Kumpareella on Antero Toikan huikean suuri ympäristötaideteos; kaksi toisiaan leikkaavaa teräksistä ympyrän kaarta.

Tiettävästi teos ei ole aiheuttanut yhtään liikenneonnettomuutta. Voi vain arvailla, montako se on estänyt kuljettajan valpastumisen ansiosta. Veistos näkyy myös junasta, jos sitä vauhdissa ehtii katsoa.

Tämä teos on monessa suhteessa tyypillinen Toikalle. Hän on toteuttanut paljon suurikokoisia julkisia veistoksia, useimmiten juuri teräksestä. Niiden muotokieli on yleensä geometrinen. Häntä voi pitää minimalistina töiden koosta riippumatta.

Yhdessä suhteessa tämä moottoritietä piristävä veistos on myös epätyypillinen Toikalle. Se on tiukasti paikkaan sidottu. Toikka on tehnyt useita teoksia, joiden paikkaa ja asentoa hän vaihtelee.