Tuomaristo antoi tunnustusta Mäntsälän yritystonttimarkkinoinnille

Mäntsälä ei yltänyt finaaliin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuissa, mutta tuomaristo kirjasi varsin positiivisen palautteen Mäntsälän Yrityskehityksen tonttimarkkinoinnista, jota on toteutettu muun muassa Helsingin Sanomien iPad-sovellutuksissa, Talouselämä –lehdessä ja ulkomainoksissa. Ulkomainos on helposti nähtävissä Linnalan yritysalueella moottoritietä ajettaessa.

Tuomaristo arvioi Mäntsälän työn seuraavasti: ” Tuomaristo kiittää erityisesti sitä, että Mäntsälässä on lähdetty rohkeasti käyttämään kuntamarkkinoinnissa uusia markkinoinnin muotoja. Hienoa, että iPad-näkyvyyttä on lähdetty hakemaan kuntakentällä ensimmäisten joukossa. Pienellä rahalla on pystytty tekemään jotain aivan uutta. Toisaalta kyseessä on hyvin perinteinen yritystonttimyynnin kampanja, joka sopisi hyvin mihin tahansa Suomen kuntaan sovellettavaksi. Tuomaristo kannustaa jatkamaan työtä - kaikkien kuntien pitäisi tehdä jotakin tällaista! Visuaalinen ilme on raikas: punainen väri sopii hyvin kampanjaan ja erottuu myös iPadissa hyvin muusta sisällöstä. Markkinoinnille asettuja tavoitteiden seuraamiseen tulee jatkossa kiinnittää erityistä huomiota, sillä markkinoinnin vaikutuksia tonttimyyntiin on hankala esittää”.

Vuoden 2012 Kuntamarkkinoinnin SM-voitot menivät Tampereelle, Raumalle, Vaasaan ja Paraisille.
Tuomaristoon kuuluivat toiminnanjohtaja Yrjö Westling, SEKES ry / toiminnanjohtaja Hannu Komu, SUOMA ry / yhteisömarkkinoinnin suunnittelija Ari Lohenoja, Puolustusvoimat / talousmaantieteilijä Sari Klinga, Finnish Place Branding Oy / toimitusjohtaja Lauri Sipilä, MARK Suomen Markkinointiliitto r.y. / viestintäpäällikkö Kai Ovaskainen, SOK Maine ja vastuullisuus / satamajohtaja ja Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun 2011 voittaja Hannu Lappalainen, Lappeenranta.
Tuomariston puheenjohtajana toimi Suomen Kuntaliiton markkinointipäällikkö Merja Olari-Sintonen.