Koulutusaamiainen Porvoossa ke 18.9.

ke 18.9. 2013, klo 8-10, POMO-talo (Amisto, Aleksanterinkatu 20, Porvoo)

”Tukea rekrytointiin on saatavana nyt enemmän kuin koskaan"

Lämpimästi tervetuloa maittavalle aamiaiselle, jonka lomassa kuulet tietoiskujaoppisopimuksista, ammatillisten kouluttajien palveluista yrittäjille ja rekrytoimiseen liittyvistä tuista.

Tilaisuus on vapaamuotoinen; saadaan tietoa ja vinkkejä, otetaan selvää tämän hetken tilanteesta ja keskustellaan ja annetaan palautettakin, jos siltä tuntuu.

Ilmoittaudu tästä

Lue myös:

TE-toimiston tuet rekrytointiin – ”tukea saatavilla enemmän kuin koskaan”

Tällä hetkellä on ”enemmän julkista rahaa saatavilla rekrytointiin kuin koskaan aikaisemmin”. Tällä hetkellä tukea on saatavilla lähtökohtaisesti paitsi nuorille myös yli 30-vuotiaille ja niin määräaikaisiin kuin toistaiseksi voimassaoleviin työsuhteisiin, harkinnan ja sääntöjen puitteissa kuten aina. Oleellista kaikissa tilanteissa on se, että tukia haetaan ennen työsuhteen alkamista. Päiväkin töissä ennen hakemusta, ja tukimahdollisuutta ei enää ole. Ohessa tietoa TE-toimiston tuista rekrytointiin (painotusta hieman erityisryhmiin).

Nuorten oppisopimuksiin lisätukea tarjolla nyt alueen oppisopimustoimistoista

Oppisopimustoimistoissa on loppuvuoden ajan tarjolla lisäpotteja uusiin, tietyille ryhmille kohdennetuille oppisopimuskoulutuksille.

  • Onko yrityksessäsi nuori osaaja (20 – 29 –vuotias) vailla tutkintoa? Tai tarvitseeko yrityksesi lisää nuoria osaajia? Uudenmaan yrittäjien alueen oppisopimuskeskuksilla on tarjolla runsaasti lisäpaikkoja ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittamiseksi. Myös yhden tutkinnon osan suorittaminen on mahdollista.

  • Mikäli yrityksesi työllistää oppisopimuksella peruskoulun päättävän nuoren, maksetaan työnantajalle merkittävästi korkeampaa koulutuskorvausta (ensimmäisenä vuonna vähintään 800 €/kk, toisena 500 €/kk ja kolmantena 300 €/kk; korvausten määrät voivat olla korkeampiakin). Oppisopimuksen aikana nuori suorittaa ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan siitä. 

Oppisopimuksen koulutuskorvauksen lisäksi oppisopimusjaksoille voi saada vielä TE-toimiston palkkatukea, jos on siihen muuten oikeutettu. Suurimmillaan eri tuet yhteensä voivat olla oppisopimuksen ensimmäisenä vuotena siis n. 1500 euroon/kk. Jälleen oleellista on selvittää ja sopia kaikki etukäteen.

Lisätietoja alueen oppisopimustoimistoista:

  • Hyria, nuoret aikuiset (20-20 -vuotiaat): Tarja Jaakkola, p.050 312 0563, peruskoulun päättävät nuoret: Terhi Puukka , p.050 597 3425, www.hyria.fi/oppisopimus sähköpostit @hyria.fi
  • Itä-Uudenmaan oppisopimuskeskus, Ulla Timonen p.040 180 0766, www.opso.fi, sähköpostit:  @opso.fi
  • Keuda, Jorma Käyhkö, p.050 4151471,  www.keuda.fi/oppisopimus sähköpostit @keuda.fi
  • Luksia, Michaela Berg , p.044 369 6613 , www.luksia.fi/oppisopimussähköpostit @luksia.fi

    sähköpostien alkuosat kaikilla muotoa etunimi.sukunimi

**

KATI LIIKANEN, kehittämispäällikkö

UUDENMAAN YRITTÄJÄT - NYLANDS FÖRETAGARE RY.

Rantakatu 1, 2. krs, 04400 JÄRVENPÄÄ

p. 010 2313 053, 050 370 3257

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.uudenmaanyrittajat.fi