Tölkkitehdas ja datahalli - Mäntsälä vetää miljoonainvestointeja

YLE, UUSIMAA

Mäntsälä on onnistunut houkuttelemaan suuria kansainvälisiä yritysinvestointeja alueelleen. Vuosi sitten Mäntsälässä aloitti maailmanlaajuisen juomatölkkivalmistaja Rexamin tuotantolaitos. Paraikaa Venäjän suurinta hakukonetta ylläpitävä Yandex rakentaa omaa tietoliikennehalliaan Mäntsälään.

Maailmanlaajuinen juomatölkkivalmistaja Rexam avasi tuotantolinjan Mäntsälään tasan vuosi sitten. Kunnalla oli tarjota yritykselle tilat vanhasta valaisintehtaasta ja tuotantolinja kasattiin toimintakuntoon pikavauhtia. Mäntsälän kunnan ja sähköyhtiön yhdessä omistama kehitysyhtiö joudutti tölkkitehtaan asettumista kuntaan. Apu on auttanut jaksamaan kiireisen ensimmäisen toimintavuoden, sanoo Rexamin Mäntsälän tehtaanjohtaja Jussi Parkkali. 

Apu on lähellä ja nimenomaan yhden luukun takana.

- Juomatölkkivalmistaja Rexamin tehtaanjohtaja Jussi Parkkali

- Meitä ei ole pompoteltu, apu on tullut aina yhden luukun kautta. Ja kun itsellä ja tiimillä on täysi työ viedä tätä tuotantoa ja toimintaa eteenpäin, on hyvä, että apu on lähellä ja nimenomaan yhden luukun takana.

Myös Venäjän suurinta hakukonetta ylläpitävä Yandex rakentaa paraikaa omaa tietoliikennehalliaan sekä pääkonttoriaan Mäntsälään. Molempien kuntaan tehtyjen kansainvälisten yritysinvestointien arvo on noin 80 miljoonaa euroa.
Mäntsälän menestyksen takana on kunnan ketterä kaavoitus ja päätöksenteko, kertoo Mäntsälän Yrityskehityksen markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho.

- Juuri nyt vuoden alussa on uusi seitsemän hehtaarin kaava saanut lainvoiman Kapulin alueella eli pääsemme pian siitäkin kauppoihin. Alueelle on kysyntää ja varsinkin viime vuosina on haettu paljon hyvin suuria kohteita.

Yritykset tulevat yritysten luo

Juomatölkkivalmistaja Rexam laajenee Mäntsälässä tänä vuonna lisäinvestoinnin myötä. Tavoitteena on tuottaa vähintään 800 miljoonaa tölkkiä vuodessa ja sitä varten palkataan myös lisäväkeä kevään kynnyksellä. 
Yritykset antavat positiivisen signaalin muille ja meillä puhelimet soivat.

- Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n markkinointijohtaja Jyrki Teeriaho

Menestyneet yritykset houkuttelevat Mäntsälään myös muita. Mäntsälän Yrityskehityksen markkinointipäällikkö Jyrki Teeriahon mukaan uudelle Kapulin alueelle on jo puolisen tusinaa kiinnostunutta tulijaa.

- Kyllä se tarkoittaa niille muille yrityksille, että nämä yritykset ovat tehneet kotiläksynsä hyvin ja tutkineet paikkakunnan eli voiko siellä toimia ja onko se kannattavaa. Se on ilman muuta positiivinen signaali myös muille, joka näkyy siinä, että meillä puhelimet soi.

Nina Svahn, Yle Uutiset