Kuluttajat tulevat hakeutumaan vihreisiin pilvipalveluihin

 

- Hyvä konesali ei käytä raikasta vettä, eikä likaa ilmaa. Kuluttajat tulevat hakeutumaan vihreisiin palveluihin. Olennaista on vihreys, kiteytti Fujitsu Finlandin Group Manager Erkki Larjanne konesalipäivillä Helsingissä eilen 6. helmikuuta.

 

Datacenter Management 2014 tapahtuman aloitti Yandexin Aleksei Zhumykin. Hän kertoi yleisölle miksi yhtiö valitsi sijaintipaikakseen Mäntsälän. Kiitosta saivat sujuvasta, ripeästä palvelusta Invest in Finland, Mäntsälän Sähkö, Mäntsälän kunta ja Mäntsälän Yrityskehitys. Mäntsälään rekisteröity Yandex Oy aloittaa toimintansa syksyllä 2014. Rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Larjanteen argumentit hyvästä konesalista täyttyvät Yandexin kohdalla. - Yandex ei lämmitä merivettä turhaan, todettiin ryhmäkeskusteluissa.

 

Yandex palkkaa suomalaisia

Aleksei Zhumykin kertoi yhtiön palkkaavan sataprosenttisesti paikallisia, Suomessa asuvia ihmisiä Mäntsälän keskukseensa. Yhtiö käyttää ilmajäähdytystä ja lämmöntalteenottojärjestelmät ovat toiminnassa.

 

Konesalipäivillä keskusteltiin muun muassa hukkalämmöstä, tietoliikenteen toimivuuden haasteista, valtion konesalistrategiasta, palvelinestohyökkäyksistä, sarjavalmisteisista konesaleista ja  konesalien uusiokäytöistä. Mäntsälä sai runsaasti huomiota Yandexin ansiosta ja myös konesalipäivien juontajalta, erikoistoimittaja Kauko Ollilalta, joka asuu Mäntsälän Sääksjärvellä. MYK:n edustajina tapahtumassa olivat Harri Kari ja Jyrki Teeriaho.