Paja-Karri avasi sepänpajansa Sepäntielle Mäntsälään

MYK mukana Paja-Karrin avajaisissa 2.4.

 

Silminnähden tyytyväisen näköinen nuori mies esittelee uuden pajansa tiloja ja vastaanottaa onnitteluja. Tuo mies on Karri Levantin, vuosi sitten metallikalusteartisaanin tutkintoon valmistunut mäntsäläläinen, joka avaa nyt oman sepänpajan kotikuntaansa. ”Hyvät on fiilikset”, kommentoi Paja-Karri, kun Mäntsälän Yrityskehitys Oy:n TET-harjoittelija Valtter Vuori aloitti haastattelun klassisella urheilukysymyksellä ”miltä nyt tuntuu?”

 

Karri Levantin on koko elämänsä pitänyt työskentelystä käsillään, ja innostuksen sepän työhön herätti malli omasta perheestä, kun isosisko on ollut opiskelemassa sepäksi ja myös isoisä työskenteli aikanaan samalla alalla. Metallikalusteartisaanin tutkinnon hän opiskeli koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa. Taskussaan miehellä on opiskelu-uralta myös puuartisaanin tutkinto, ja haave onkin ehkä tulevaisuudessa yhdistää ja soveltaa tätä taitoa sepän työhön. Paja-Karrin tuoreella isännällä on kuitenkin jalat maassa firman jatkon suhteen. ”Katsotaan ensin miten nämä sepän hommat lähtevät käyntiin”, Levantin veisteli.

 

Rauta taipuu moneksi

 

Nyt perustettu Paja-Karri on Levantinin ensimmäinen oma paja. Aikaisemmin hän on työskennellyt seppänä Lahdessa vuokrafirmassa ja ollut mukana Hirvihaaran sepänpajan toiminnassa. Nyt avajaisiaan viettävä uusi paja sijaitsee osuvasti Sepäntiellä aivan keskustan tuntumassa. Pajassa valmistuu koriste-esineitä ja työvälineitä raudasta ja toimenkuvaan kuuluvat myös metalliesineiden korjaus- ja entisöintityöt. ”Rauta taipuu monenlaiseen”, kommentoi nuori seppä. Tilauksia voi esittää puhelimitse tai sähköpostilla, joiden osoitteet löytyvät Paja-Karrin nettisivuilta. ”Tai sitten voi marssia vain sisään”, kehotti Levantin.

 

Kun Levantin alkoi haaveilla omasta pajasta Mäntsälässä, hän soitti ensimmäisenä Mäntsälän Yrityskehitykseen. Sieltä mies sai yritysneuvontaa ja pian ajatus omasta pajasta alkoi näyttää todelliselta. ”Mäntsälän Yrityskehitys on potkinut hanketta eteenpäin”, kertoi tyytyväinen Levantin oman pajansa ahjon äärellä ja kiitteli Mäntsälän Yrityskehitystä saamastaan tuesta.

 

Teksti: Valtter Vuori, TET-harjoittelija, Mäntsälän lukio, kevään 2015 abiturientti.