Elinkaarisopimus on Mäntsälän kunnalle vähäriskinen vaihtoehto

 NCC:n elinkaarisopimus on Mäntsälän kunnalle vähäriskinen vaihtoehto

Mäntsälän kunta on tänään allekirjoittanut NCC Rakennus Oy:n kanssa elinkaarisopimuksen, joka kattaa Riihenmäen koulun ja Hyökännummen koulun ja päiväkodin rakentamisen sekä yllä- ja kunnossapidon 20 vuoden ajan. Sopimukseen sisältyy optio 5 vuoden jatkosopimukseen. Sopimuksen arvo on 66 miljoonaa euroa.

– Tämä nyt allekirjoitettu sopimus on luontevaa jatkoa NCC:n Lahden yksikön toteuttamille koulu- ja päiväkotihankkeille Mäntsälässä ja Lahdessa. Elinkaarimallilla toteutettavat koulut ja päiväkoti takaavat Mäntsälän kunnalle kustannus- ja resurssitehokkaan tavan ylläpitää näitä kunnan kiinteistöjä tulevien vuosikymmenten ajan, sanoo aluejohtaja Veijo Hämäläinen NCC Rakennus Oy:stä.

Rakennettavien tilojen koko on yhteensä 11 533 neliötä; Hyökännummen koulun ja päiväkodin pinta-ala tulee olemaan 4 735 neliötä ja Riihenmäen koulun laajennusosa on noin 6 798 neliötä. Tilat rakentaa NCC:n Lahden yksikkö ja elinkaarivaiheesta vastaa NCC:n korjaus- ja elinkaaripalvelut -yksikkö.

– Elinkaarimallilla toteutettavat koulut ovat Mäntsälän kunnalle vähäriskinen vaihtoehto. Mallissa palvelun tuottaja eli NCC kantaa vastuun rakennuksen elinkaaren aikaisesta kunnosta. Tämä tarkoittaa, että rakentaja rakentaisi kuin itselleen eli odotettavissa on hyvää jälkeä, toteaa Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo.

NCC on toteuttanut 9 koulua elinkaarimallilla, 7 Espoossa ja 2 Haukiputaalla. Tilaajien ja käyttäjien käyttökokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Tiiviin yhteistyön ansiosta tilojen kehittäminen ja muokkaaminen käyttäjien muuttuvien tarpeiden mukaan on sujuvaa ja tehokasta. Elinkaarimalli vapauttaa myös kunnan resursseja muuhun toimintaan ja antaa mahdollisuuden hyödyntää NCC:n kiinteistöosaamista.

Rakennustyöt alkavat Riihenmäessä välittömästi ja Hyökännummella 2017 alkuvuodesta. Hanke tulee työllistämään keskimäärin 40 henkilöä. Riihenmäen koulun laajennusosa valmistuu toukokuussa 2017 ja Hyökännummen koulu ja päiväkoti valmistuvat kesällä 2018.