Etelä-Suomen Sanomat 11.2.2106 - Z-junan aamuvuoro säilyy

Mäntsälä lobbasi tehokkaasti Z-junan aamuvuoron puolesta

Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Harri Kari iloitsee, kun VR perui tänään aamun ensimmäisen Z-junavuoron perumisen. Lähiliikenteen suunnittelupäällikkö Joona Hurmerinta kertoi Etelä-Suomen Sanomille, että VR päätti viime hetkellä ennen uusien aikataulujen vahvistamista perua muutoksen.

- Peruminen nousi ensin esille sosiaalisessa mediassa, ja kunnan johto tarttui oitis asiaan. Olemme olleet yhteyksissä sekä VR:ään että suoraan liikenneministeri Anne Berneriin, ja tämän aamun päätös on osaltamme varsin tyydyttävä.

Työmatkaliikennettä Mäntsälästä on eniten tietenkin Helsingin suuntaan, mutta pendelöintiä on myös Mäntsälän ja Lahden välillä.

- Mäntsälän Yrityskehityksen teettämän tutkimuksen mukaan Mäntsälästä käy Lahden alueella töissä noin 200 ihmistä, ja Lahden alueelta Mäntsälässä 500 henkilöä.

Karin mielestä 27. maaliskuuta voimaan astuvat aikataulut kohtelevat kaltoin Mäntsälää edelleen iltavuorojen osalta.

- Tähän saakka viimeinen juna on lähtenyt Helsingistä 22.41, jolloin esimerkiksi Kansallisteatterista ja jopa Oopperasta on ehtinyt junalle. Nyt viimeinen vuoro lähtee 22.12, jolloin ainakaan Oopperasta kaikista näytöksistä ei ole mahdollisuutta ehtiä junalla illaksi kotiin.

Kari ihmettelee niin ikään alkuillan pitkiä vuorovälejä.

- Kun Z-juna lähtee 19.35 ja seuraava vasta 21.12, niin monet valitsevat kulkupelikseen junan sijasta oman auton. Onko tämä nyt vastuullista liikennepolitiikkaa?

Sisko Ojajärvi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/02/11/mantsala-lobbasi-tehokkaasti-z-junan-aamuvuoron-puolesta?ref=lssta