Mäntsälän kunnan pienhankinnat -infotilaisuus 26.1.2017

Mäntsälän kunta on ottanut alkuvuonna 2016 käyttöön sähköisen pienhankintatyökalun HankintaSampon. HankintaSampo-verkkopalveluun kootaan pieniä, arvoltaan alle kansallisen kynnysarvon hankintoja. Yritykset saavat HankintaSampon kautta paremmin tietoa siitä, mitä kunta on hankkimassa. Kunta toivoo, että pienhankintatyökalu on signaali alueen pk-yrittäjille siitä, että kunta toivoo yritysten osallistumista kilpailutuksiin.

Vastaava hankintatyökalu on käytössä mm. Vantaalla, Lahdessa, Orimattilassa ja Kuopion seudulla.

Faktoja HankintaSamposta

  • Helppokäyttöinen, tietokantapohjainen työkalu, joka mahdollistaa yrityksille paremman tiedonkulun kunnan pienhankinnoista.
  • Tavoitteena on helpottaa paikallisten yritysten mukaanpääsyä mm. kunnan tavara- ja palveluhankintoihin, jotka alittavat uuden hankintalain mukaisen kynnysarvon 60 000 euroa.
  • Palvelussa tarjoukset ovat määrämuotoisia, jolloin tarjouksiin on helppo ja nopea vastata ja mm. pakollisista viranomaisliitteistä toimitetaan valmiiksi linkit, joista liitteet voi noutaa.
  • Järjestelmän käyttökustannus on 2 % (yli 2 000 €:n hankinnoista) kilpailutuksen verottomasta loppusummasta ja sen maksaa kilpailutuksen voittanut yritys.
  • HankintaSampo on eKeiretsu Oy:n suomalainen järjestelmä.
  • Helmikuussa 2015 avattiin myös yrityksille suunnattu B2B-kilpailutuspalvelu    

-Palvelu toimii suoraan pilvipalveluna, ei kiinteitä kuluja, ei lisenssimaksuja, toimii mobiilisti ja sitä voi käyttää silloin kun tarve ilmenee.

-Tämä on täysin uutta yrityksille ja mahdollistaa jokaiselle nopean ja kustannustehokkaan kilpailuttamisen ja sen myötä säästöjen syntymisen.

Mäntsälän Yrittäjät ry, Mäntsälän Yrityskehitys Oy, Mäntsälän kunta ja eKeiretsu Oy järjestävät yrittäjille seuraavan info- ja koulutustilaisuuden to 26.1.2017 klo 18.30 Mäntsälän kunnantalon valtuustosalissa.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset: https://goo.gl/forms/lzfc8K552Vb0DO082

 

Lisätietoja:

Krista Koskimäki, hankinta-asiantuntija / Mäntsälän kunta p.040 314 5051

www.mantsala.fi