Mikael Pentikäinen kävi Mäntsälässä puhumassa yrittäjyydestä

Mikael  Pentikäinen puhui MYK:n tiloissa Mäntsälässä

Mäntsälän Elinkeinoasioidenneuvottelukunnan puheenjohtaja Tuija Kivioja oli saanut kutsuttua Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen Mäntsälään. Torstai-iltana kuultiin Sepäntiellä MYK:n tiloissa täsmällistä tekstiä yrittäjyydestä ja osuvia kommentteja Mäntsälästä.

Pentikäinen esitteli kymmenen kohdan listan – mikä vetää yrittäjää kuntaan:

  1. Kotiseuturakkaus ja halu antaa takaisin
  2. Kuntajohdon kiinnostus yrityksiä kohtaan
  3. Päättäjien keskinäinen luottamus
  4. Ihmisten asenne ja osaaminen
  5. Annetaan tilaa yrittäjyydelle
  6. Hyvä ”pöhinä” ja asioiden sujuvuus
  7. Viisas hankinta-asioiden hoitaminen
  8. Palvelut, terve talous ja verotus
  9. Erikoistuminen ja erilaisuuden sieto
  10. Yrittäjäpäättäjät hallinnossa.

Listasta syntyi ansiokasta keskustelua elinkeinoasioidenneuvottelukunnassa.

Mitä yrittäjät voivat tehdä kunnan hyväksi

Yhä enemmän tulisi miettiä mitä yrittäjät voisivat tehdä kunnan ja kuntalaisten hyväksi. Yrittäjiä pitäisi valjastaa yhä enemmän suorittamaan palveluja. Yrittäjissä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Yksityinen yrittäjä voi hoitaa monia asioita ja varsinkin kunnan asiakkuus yrityksen alkuvaiheessa saattaa olla referenssien takia tärkeää, painotti Pentikäinen.

Mikael Pentikäinen totesi myös, että ihmiset ovat yhä enemmän välillä yrittäjän roolissa ja välillä taas palkansaajina. Yrittäjyyden ymmärtäminen poliittisella kentällä on tärkeää. Siksi on hyväksi, että kaikissa puolueissa on myös yrittäjien edustajia.

Mäntsälällä hyvä maine – kansainvälisyys ainutlaatuista

Yrittäjäpiireissä Mäntsälällä on hyvä maine. Vuorovaikutus yrittäjien ja kuntapäättäjien kanssa toimii. Kansainvälisten yritysten houkutteleminen Suomeen on ainutlaatuista teillä!  Ainoastaan suurten kaupunkien strategioissa asiasta on mainittu. Keskisuurissa ja pienissä kunnissa asiaan en ole aiemmin törmännyt, totesi Pentikäinen.