MYK 15v -Työn juhlaa

MYKistävä-tähti lahjaksi 15-vuotiaalle Mykille MYKistävä-tähti lahjaksi 15-vuotiaalle Mykille
Juhlapuhe 15-vuotiaalle Mykille Juhlapuhe 15-vuotiaalle Mykille

Mäntsälän Yrityskehitys, kotoisammin Myk, juhli 15-vuotista taivaltaan vappua edeltävällä viikolla. Mykin tavoite on kehittää paikallista elinkeinoelämää, tarjoamalla palveluja Mäntsälästä kiinnostuneille sekä paikallisille yrittäjille ja yrityksille. Itse olen ollut tiimissä mukana nyt puolisen vuotta, ensin harjoittelemassa, nyt projektiluontoisesti. Olen vaikuttunut mykkiläisten yhteistyöstä ja intohimoisesta, vai pitäisikö sanoa mykistävästä, suhtautumisesta työhönsä. Viisitoistavuotista taivalta kanssamme oli juhlistamassa joukko yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Paikalla oli jopa Jyrkin ensimmäinen asiakas. Minulle avautui hyvä tilaisuus kysellä hieman olemmeko onnistuneet tavoitteessamme ja miten meidät on koettu.

Kiitosta näiltä pitkäikäisiltä kumppaneilta tuli jatkuvuudesta, proaktiivisesta otteesta, rehellisistä mielipiteistä ja uusista näkökulmista kehitystyössä. Mykin toimintaa pidettiin tärkeänä niin yritysten kuin kunnan kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta. Merkittävänä tekijänä tässä nähtiin hyvin toimiva Mäntsälän Malli, joka takaa nopean ja läpinäkyvän palvelun sijoittuville yrityksille. Syntyipä keskustelujen lomassa uusi slogankin Mykille: ”Myk tekee asiat mahdolliseksi!”. 
Monien mielestä Myk toimii majakkana ja suunnannäyttäjänä aktiivisella, yhteistyötä edistävällä otteella ja käytännönläheisellä toiminnallaan. Tämän lisäksi Jyrkiä epäiltiin ajatusten lukijaksi, hänen osatessaan tarjota yritystoimintaa varten juuri sitä toivetonttia. Tekemisen tyylistä kerrottiin hieno tarina, kun erään yhteistyökumppanin kolme poikaa ovat omia yrityksiään perustaessaan saaneet kannustusta niin, että ovat tulleet kotiin silmät innosta loistaen. 
Kuulostaa siltä että olemme onnistuneet. Tavoitteemme ovat edelleen korkealla, ohjausta saamme Teiltä hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit ja Nivokselta lahjaksi saamaltamme MYKistävä –tähdeltä! Kiitos kaikille!

-Irina Patrikainen