Recticel valitsi Mäntsälän

Recticel Insulation laajenee Suomeen – liiketoiminnan tavoitteet laajemmin Skandinaviassa ja Baltiassa.

Belgialainen eristemateriaalien valmistaja Recticel Insulation laajentaa toimintaansa Suomeen. Tuotantopaikakseen yhtiö valitsi Mäntsälän. Yritys pyrkii olemaan paikallinen toimija sekä Suomessa että laajemmin Skandinavian ja Baltian alueella.

Recticel Insulation valmistaa polyuretaani (PIR) eristyslevyjä. Ne eivät ole vielä kovin laajasti käytössä Suomessa, jossa rakennukset eristetään yleisimmin muuan muassa mineraalivillalla ja EPS:llä. PIR-eristysmateriaaleille on kuitenkin kasvava tarve rakennusten eristysvaatimusten ja – määräysten tiukentuessa. Muuttuvat säädökset lisäävät rakennusten rakenteellisia vaatimuksia, joihin polyuretaanilevyt pystyvät vastaamaan.  PIR-eristeen lämpöteho on noin 30 prosenttia suurempi kuin mineraalivillalla.

PIR-materiaalilla on monia etuja Suomessa – sisätiloista voidaan tehdä tilavampia

Recticelin Pohjoismaiden kaupallinen johtaja Sami Kivistö uskoo, että PIR-materiaalilla on monia etuja Suomen markkinoilla.  ”PIR-materiaali vie vähemmän tilaa rakennuksen rakenteissa. Tämä tarkoittaa, että sisätiloista voidaan tehdä tilavampia. Hyvän eristyksen myötä lämmitykseen ja jäähdytykseen tarvitaan vähemmän energiaa, mikä puolestaan vähentää hiilidioksidipäästöjä”, kertoo Kivistö.

Recticel-konsernin eristemateriaalien pääjohtaja Ralf Becker uskoo, että Mäntsälän sijainti Suomessa on hyvä paikka Recticelille.  ”Voimme harjoittaa liiketoimintaa laajemmalla alueella. Se tarjoaa helpon pääsyn Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan sekä Baltian maihin ja Pietarin alueelle. Suomen eristysmarkkinat ovat houkuttelevat ja työvoima osaavaa. Suomi on turvallinen maa ulkomaisille investoinneille”; Becker sanoo.

Laajentuminen Pohjoismaiden markkinoille on osa yhtiön kasvustrategiaa. Alan uudistajana Recticel pyrkii aktiiviseksi paikalliseksi toimijaksi eristemarkkinoilla Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä Pietarin alueella.

Recticel lisää Mäntsälän kansainvälisyyttä

Mäntsälän Yrityskehityksen – MYK:n toimitusjohtaja, CEO Harri Kari on silminnähden tyytyväinen Recticelin tuotantolaitoksen aloittaessa nyt toimintansa Mäntsälän Kapulin yritysalueella. ”Recticel lisää meidän kansainvälisyyttä. Kansainvälisiä yrityksiä meillä on toki muitakin kuten Yandexin datacenter, Ballin tölkkitehdas ja Tokmannikin on nykyisin kansainvälisessä omistuksessa. Monialaisuus joka tapauksessa lisääntyy ja sitä kautta Mäntsälän Yrityskehityksen osaamisalue laajenee. Emme ole vain muutaman toimialan piirissä. Mäntsälän mielletään joskus vain logististen toimintojen alueeksi, mutta Recticel tuo nyt meille selkeää teollista toimintaa”, myhäilee Kari.

Recticel Group on polyuretaaniliuosten markkinajohtaja Euroopassa

Recticel Insulation on osa Recticel Groupia, joka on polyuretaaniliuosten markkinajohtaja Euroopassa. Huonekalu-, autoteollisuus- ja rakennusteollisuudessa toimiva konserni työllistää noin 7 600 henkilöä 27:ssä maassa eri puolilla maailmaa.

Recticel Insulation - tuotantolaitokset Euroopassa