Mäntsälän Yrityskehitys tarjoaa yrittäjälle valmiin verkoston

Mäntsälän yrittäjillä on tiivis ja hyvä yhteishenki. Yrittäjiä yhdistää myös Mäntsälän Yrityskehitys, jolta apua ovat saaneet Panimo Kiiski ja Kimmi. MYK:in suuri verkosto ja kyky ymmärtää myös pienempiä yrittäjiä ovat tehneet yrittäjiin vaikutuksen.

Kankaiden karkkikauppa Kimmi todellakin pursuaa värejä ja suloisia kuvioita. Monien mäntsäläläisten yrittäjien tavoin myös Sara Salo on saanut Mäntsälän Yrityskehityksestä apua.

– MYK:in henkilökunta on erittäin helposti lähestyttävää ja heiltä saa konkreettista apua mainontaan ja markkinointiin, Salo pohtii.

Mäntsälän Yrityskehitys järjestää noin kerran kuukaudessa paikallisille yrittäjille aamukahvitilaisuuksia, joissa yrittäjät tapaavat toisiaan, verkostoituvat ja saavat apua.

– Työterveyshuolto, kuinka hankkia työntekijöitä, erilaisista tukimahdollisuuksista. Erilaisia aiheita on aina kahvitilaisuuksissa, Salo kertoo.

Harrastuksesta tuli ammatti

Kimmin tarina alkoi vuonna 2015, kun Sara Salon harrastuksesta tuli ammatti. Niin kävi myös Janne Aholalle ja Pasi Kiiskiselle,joiden yhteinen harrastus oli oluiden tekeminen. Vuonna 2016 kaverukset perustivat oman panimon, joka sai nimekseen Panimo Kiiski.

– Kun ensimmäisen kerran kävimme jutustelemassa MYK:issä, olivat lupapaperit pöydällä, että tästä lähdetään täyttämään. Siitä oli todella hyvä lähteä, Kiiskinen muistelee.

– Minulla on sellainen mielikuva, että MYK on hyvin aktiivinen jeesaamaan tänne perustettavia yrityksiä ja haluaa tänne yrityksiä. He pyrkivät tekemään kaiken mahdollisimman yksinkertaiseksi, Ahola sanoo.

”Mäntsälä on tosi yrittäjäystävällinen”

Mäntsälän Yrityskehitys auttoi Sara Saloa, kun Kimmi vaihdettiin toiminimestä osakeyhtiöksi ja kun kasvu lähti rajuun nousuun uusien tilojen myötä.

– Mäntsälä on tosi yrittäjäystävällinen. MYK auttaa kaikessa ja heiltä saa tukea tarvittaessa aina, Salo kiittelee.

MYK on auttanut Panimo Kiiskeä työvoiman etsimisessä ja palkkaamisessa. Kiiskinen kertoo soittavansa MYKiin ensimmäisenä, kun kysymyksiä yrittämisestä ilmaantuu.

– Jos tänne tulee uusi yritys, ei tarvitse olla kuin MYKiin yhteydessä ja sinulla on valmis paikallinen verkosto. Se on todella huimaa, mitä heillä on tarjota, Kiiskinen summaa.