Yhteiskäyttöautot ja asemafillarit Mäntsälään

Mäntsälän kunta 28.3.2019:

 

Kestävä liikkuminen ja helpompi arki – 
Mäntsälän kunta käynnistää yhteiskäyttöauto- ja asemafillarikokeilut

Mäntsälän kunta aloittaa toukokuun alussa vuoden mittaisen kokeilun yhteiskäyttöautoilla ja asemafillareilla. Kunta haluaa olla mukana edelläkävijöiden joukossa kehittämässä uusia liikkumisen palveluita. Kokeilun avulla pyritään saamaan tietoa siitä, onko tällaisille palveluille kunnassa käyttöä ja missä määrin.

Kunnan henkilökunnalle tulee käyttöön yksi täyssähköauto ja yksi kaasukäyttöinen auto. Autoja käytetään virka-aikana kunnan työajoissa. Näin vähennetään kunnan muita liikkumisen kuluja sekä samalla liikenteestä aiheutuvia päästöjä.

Iltaisin ja viikonloppuisin autot ovat myös kuntalaisista koostuvan pilottiryhmän käytössä pientä korvausta vastaan. Ohjeet pilottiryhmään ilmoittautumisesta julkaistaan kunnan kotisivuilla viikolla 16.

Kesäajaksi kunta ottaa käyttöön polkupyörien vuokrausjärjestelmän. Syyskuun loppuun asti kestävässä kokeilussa käytettävissä on 20 pyörää ja alkuvaiheessa järjestelmässä on neljä lähtö-/jättöasemaa. Pyörän saa käyttöön älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

Kokeilut käynnistetään 2.5.2019 klo 15 Mäntsälän rautatieasemalla pidettävällä tilaisuudella, jossa autot ja pyörät ovat esillä. 
Tarjolla myös pientä purtavaa – Tervetuloa kaikki paikalle.

Lisätietoja:
Hallintojohtaja Esa Siikaluoma 040 3145201 sekä
pilottihankkeen vetäjä Jukka Mustonen 040 3145831
(sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)