Siirry sisältöön

Recticel Insulation avasi uuden tehtaansa Mäntsälään suuntana Pohjoismaiden markkinat ja Baltia

Laajentuminen pohjoismaisille markkinoille on osa belgialaisen Recticelin kasvustrategiaa. Innovatiivisista tuotteistaan tunnettu Recticel tähtää aktiiviseksi ja paikalliseksi toimijaksi juuri Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille.

26 miljoonan euron investointi, 34 taidokkaan työntekijän työllistäminen ja yli 50 vuoden kokemus alalta ovat täydellinen resepti tehdastoiminnan aloittamiseen Mäntsälässä.

Mutta miten belgialainen suuryritys löysi tiensä juuri Mäntsälään?

Erinomainen sijainti pääkaupunkiseudun lähistöllä avaa oivallisen väylän laajemmille markkinoille. Mäntsälästä on hyvät yhteydet Ruotsiin ja muualle Skandinaviaan, kuten myös Baltian maihin ja Pietarin alueelle.

Lämmöneristyksen markkinat ovat täällä houkuttelevat, vaikka PIR-eristys ei olekaan vielä yleistynyt Suomessa. Täällä rakennukset eristetäänkin yleensä vuorivillalla ja EPS:llä.

Kysyntää korkealaatuisemmille lämmöneristyksen ratkaisuille kuitenkin on. PIR-eristysmateriaaleille on kasvava tarve rakennusten eristysvaatimusten ja -määräysten tiukentuessa.

Nykypäivän lämmöneristysmateriaalien tulee pystyä paljon muuhunkin, kuin vain pitämään sisätilat lämpimänä tai viileänä, kerrotaan Recticeliltä.

“PIR-eristeiden etu verrattuna vuorivillaan on 30 % parempi lämmöneristys. Tehokas lämmöneristys tarkoittaa myös vähemmän energian tarvetta lämmitykseen ja viilennykseen, mikä puolestaan tarkoittaa pienempiä hiilidioksidipäästöjä”, kertoo Recticelin Pohjoismaiden kaupallinen johtaja Sami Kivistö. PIR-eristeiden korkea suorituskyky lämmöneristämisessä tarkoittaa myös sitä, että vain ohut kerros eristemateriaalia tarvitaan halutun u-arvon saavuttamiseksi. Se tarjoaa kilpailuedun esimerkiksi kattojen suunnittelussa, sisätilan tilavuudessa, kuljetuksessa ja asennuksessa. ”Tulevaisuuden lämmöneristys on kevyttä, ohutta ja helposti käsiteltävää.”, kiteyttää Sami Kivistö.

Mäntsälä -malli toimi neuvotteluissa

Ensimmäinen pieni vinkki asiakkaan kiinnostuksesta Suomeen saatiin kesällä 2016j. Varsinainen iso aloitusneuvottelu pidettiin maaliskuussa 2017. Toimimme ns. Mäntsälä-mallilla eli tehokkaasti ja ripeästi asiakasta kuunnellen. Kaikki asiantuntijamme antavat vastaukset kysymyksiin nopealla aikataululla, kertoo Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Harri Kari. Tonttimme Mäntsälän Kapulissa ovat valmiiksi tasatut ja luonnollisesti vesi- ja sähköliittymät valmiina.

Recticelin neuvottelut sujuivat ripeästi. Se on yleensä hyvä merkki. Kun asiakkaan puolelta toimitaan määrätietoisesti ja viivyttelemättä, onnistuu sijoittuminen yleensä erinomaisesti ja tätä casea oliMäntsälän kuntakonsernissa kokoamassa asiantunteva joukko ihmisiä, toteaa Mäntsälän Yrityskehityksen markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho.

Tehtaan avasi Antti Rinne

Recticelin tehtaan vihkiäiset pidettiin tiistaina 7. toukokuuta. Avajaispuheen piti SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Mäntsäläläinen Antti Rinne ehti hallituksen muodostamiskiireiltään tehtaalle, mikä ilahdutti läsnäolijoita. Juhlalliseen nauhan leikkaukseen osallistuivat Antti Rinteen lisäksi Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo. Recticelin  pääjohtaja, CEO  Olivier Chapelle, Recticel Insulationin toimitusjohtaja Ralf Becker sekä Euroopan komission Antti Peltomäki ja  PU Europen Arnaud Duvielguerbigny