Ainutlaatuinen asuntotonttilaskuri Mäntsälässä

 Mäntsälän kunta on kehittänyt omakotitalotonteillensa ainutlaatuisen tonttilaskurin. Se kertoo tonttihinnan lisäksi sähkö- ja vesiliittymähinnat, lohkomiskulut, rakennuksen paikan merkinnän ja kaupanvahvistajan palkkiot ja muut pienkulut.  Näin tontin ostaja saa kokonaishinnan tontinhankinnasta. Se helpottaa budjetointia.  – Mäntsälän kunta kertoo kaikki kulut avoimesti, jottei perheille tule yllätyksiä tontin hankinnassa. On hyvä olla rehellinen, sanoo markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho Mäntsälän Yrityskehityksestä. Laskurissa voi muunnella rakennuksen kokoa ja sähköliittymää. Ja napsautuksen jälkeen tulee hinta-arvio.

Mäntsälän kunta on tonttilaskuriinsa ottanut mallia omistamansa elinkeinoyhtiön Mäntsälän Yrityskehityksen yritystonttilaskurista. – Se on ollut meillä hyvä työkalu jo vuosia. Yritystonttilaskurin pohjalta kehitimme ajatusta saman palvelun tuottamiseen myös myytäville omakotitonteillemme. Laskuri valmistui lokakuun lopussa ja oli esillä jo Myyrmäen omakotimessuilla.  Tonttilaskuri palvelee mantsala.fi nettisivuilla. Laskuri helpottaa myös tonttimyynnistä vastaavien työtä, kertoo Teeriaho.

Tonttilaskuriin on liitetty myös paljon karttatietoa. Ilmakuvia ja esittelyvideoita on myös ladattu palveluun. Paikkatietoinsinööri Janet Nordmanilla onkin ollut iso ja haastava työ saada kaikki tonttikohtaiset paikkatiedot ja informaatiot tonttilaskuripakettiin. Laskurin teknisestä toteutuksesta on vastannut Juha Auvinen Saimiri Designista.