Siirry sisältöön

Yrittäjän työttömyysturva jatkuu 31.3.2021 asti

Työttömyysturvalakiin on tehty joustoja koronaviruspandemian takia. Tavoitteena on ollut turvata sekä palkansaajien että yrittäjien toimeentuloa.

Yrittäjät ovat voineet saada väliaikaisesti työmarkkinatukea, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt koronaviruspandemian takia. Tasavallan presidentti vahvisti 17.12.2020 muutokset työttömyysturvalakiin ja säännöksen voimassaoloa jatketaan 31.3.2021 asti.

Työmarkkinatuen maksaminen edellyttää, että henkilö ilmoittautuu työnhakijaksi TE-toimistoon ja TE-toimisto antaa hänen oikeudestaan työmarkkinatukeen työvoimapoliittisen lausunnon Kelalle.

Myös yritystulojen sovittelua, joka perustuu yrittäjän omaan ilmoitukseen, jatketaan maaliskuun loppuun.

Varauduimme Uudenmaan TE-toimistossa lain hyväksymiseen ja lähetimme joulukuun alussa alueen yrittäjille tekstiviestin, jossa kerroimme jatkavamme heidän asiakkuuttaan TE-toimistossa 31.3.2021 asti. Tarkistamme yrittäjien oikeuden työttömyysetuuteen tammikuun loppuun mennessä ja tarvittaessa soitamme yrittäjille. Jos yrittäjän tilanne on muuttunut eikä hänellä ole enää tarvetta työmarkkinatuelle ja asiakkuudelle TE-toimistossa, hänen tulisi päättää työnhakunsa Oma asiointi -palvelussa.

Lisätietoa aiheesta:

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote: Työttömyysturvan poikkeussäännökset: Mitä työttömän on hyvä huomioida vuodenvaihteessa?
TE-palveluiden verkkosivut:
TE-palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille

Lähde: Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut