Siirry sisältöön

Uudenmaan TE-toimisto tehostaa yritysten ja työnhakijoiden palveluja

Toimialakohtaiset ja alueelliset yritys- ja rekrytointipalvelut aloittavat maaliskuussa

TE-toimisto uudistaa tänä keväänä toimintaa siten, että jatkossa työnhakijoita ja yrityksiä palvelevat toimialakohtaiset tiimit. Näin pystytään vastaamaan sekä yritysten että työnhakijoiden tarpeisiin entistä räätälöidymmin. Maaliskuussa alkava työllisyyden kuntakokeilu siirtää toiminnan painopistettä yrityslähtöiseen työnvälitykseen. Uudenmaan TE-toimisto uudistuu maaliskuussa, kun henkilöasiakkaiden ja yritysten palvelut yhdistyvät toimialakohtaisiksi rekrytointipalveluiksi. Palveluiden keskiössä on osaavan työvoiman välittäminen yritysten tarpeisiin.

”Visionamme on, että vuonna 2025 Uudenmaan TE-toimiston tukemat toimivat työmarkkinat luovat kestävää kasvua ja hyvinvointia koko Suomeen ja Uudenmaan kilpailukyky on maailman kärkiluokkaa”, johtaja Tiina Korhonen kertoo.

Suomen kilpailukykyä ja työmarkkinoiden kohtaantoa edistävät yritys- ja rekrytointipalvelut on yksi toiminnan strategisista painopisteistä tulevina vuosina. Alueellisten yritys- ja rekrytointipalvelujen (Helsinki, Itä-Uusimaa, Keski-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa) uudet toimialatiimit vastaavat maaliskuusta alkaen niin yritysten kuin työnhakijoidenkin palvelutarpeisiin.

”Pääsimme pilotoimaan toimialakohtaista palvelua jo syksyllä, jolloin Uudenmaan TE-toimisto perusti ilmailualan tiimin palvelemaan alalta lomautettuja ja irtisanottuja työnhakijoita”, Korhonen kertoo.

”Tätä työtä emme tee yksin, vaan vaikuttavuutta saamme aikaan yhteistyöllä ja verkostoilla, yhdessä kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa. Yksi organisaatiouudistuksemme tavoitteita onkin luoda edellytykset entistä paremmalle ja aktiivisemmalle yhteistyölle.”

Uusi digitaalinen rekrytointikanava TE-live tuo yritykset ja työnhakijat yhteen myös korona-aikana

Yritys- ja rekrytointipalvelut koostuvat jatkossa laajasta kirjosta henkilöasiakkaiden ja yritysten palveluja. Rekrytointipalvelujen lisäksi aloittavien yrittäjien palvelut, yritysten kehittämispalvelut, muutosturvapalvelut ja kansainvälinen työnvälitys tarjoavat yrityksille kattavan kokonaisuuden maksuttomia palveluja. Kansainvälinen työnvälitys pitää sisällään koko palveluvalikoiman aina kansainvälisen työvoiman houkuttelusta työlupapalveluihin saakka.

Tarkoitus on tarjota asiakkaille loistavia palvelukokemuksia ja yksilöllisiä kohtaamisia. Käyttöön on otettu digitaalinen ja vuorovaikutteinen rekrytointikanava TE-live, joka avaa uudenlaisia mahdollisuuksia yritysten ja työnhakijoiden kohtaamisiin – myös korona-aikana.

Myös valmistautuminen hallituksen syksyn budjettiriihessä päätettyyn pohjoismaiseen työvoimapalvelujen malliin alkaa. Samalla hallitus päätti TE-palvelujen resurssien vahvistamisesta vuodesta 2022 alkaen 70 miljoonalla eurolla. Toteutuessaan malli muuttaa työnhakijoiden palvelua merkittävästi.

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3. – osa työnhakijoista saa TE-palvelunsa jatkossa kotikunnaltaan

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021, mikä luo uudenlaisen rakenteen valtion ja kuntien yhteistyölle ja työnjaolle työllisyyden edistämisessä. Kokeilussa kunnat ottavat vastuulleen merkittävän osan tiettyjen työnhakijaryhmien palvelusta.

Uudellamaalla kokeilualueita ovat Espoo, Helsinki, Vantaa-Kerava, Porvoo ja Raasepori-Hanko. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien työnhakijoiden pääsyä työmarkkinoille. TE-toimiston toiminnan painopisteeksi puolestaan vahvistuu yrityslähtöinen työnvälitys.