Siirry sisältöön

Yritysten kustannustuen toinen hakukierros päättyy 26.2.2021

Yritysten kustannustuen toisen kierroksen haku on yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuen haku avattiin 21.12.2020 ja se päättyy 26. helmikuuta. Tukea haetaan Valtiokonttorista sähköisen asiointikanavan kautta.

Kustannustuen tukikausi on 1.6.–31.10.2020. Kustannustuen piiriin kuuluvat ne yritykset, joiden liikevaihto on koronaviruksen vuoksi laskenut yli 30 prosenttia vuoden 2019 vertailukauteen nähden.

Tuen piiriin kuuluvat lähtökohtaisesti ne toimialat, joilla toimivien yritysten tukikauden liikevaihto on vähintään 10 prosenttia pienempi kuin vertailukauden liikevaihto. Mutta myös toimialarajauksen ulkopuolelle jäävät yritykset voivat hakea tukea, sillä tukea voidaan myöntää myös harkinnanvaraisin perustein niille yrityksille, jotka täyttävät muut laissa säädetyt tuen myöntämisen edellytykset.

Kustannustukeen oikeutettujen toimialojen lista on suppeampi kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta toimialaa tärkeämpää ovat yrityskohtaisen tilanteen perustelut. Tukea ei kannata jättää hakematta, vaikka omaa toimialaa ei löytyisi listalta. Tuen tarve täytyy tällöin perustella.

Lisätietoja kustannustuesta löydät Valtiokonttorin sivuilta, joilla on myös laskuri kustannustuen mahdollisesta määrästä.