Siirry sisältöön

Tilastoa kustannustuesta

Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyi 27.4. ja tukea on haettavissa 23.6. saakka. Seuraavat luvut koskevat kaikkia kolmea hakukierrosta.

Tähän mennessä eniten tukea hakeneet toimialat ovat 34,9 %:lla matkanjärjestäjät ja 32,1%:lla ravitsemistoimi. Hyväksyttäjä hakemuksia ravitsemistoimessa on ollut 49 % ja matkanjärjestäjissä 40%. Koko Suomessa hyväksyttyjen hakemusten osuus tällä hetkellä on 43,7 % ja Uudellamaalla 48,9 %.

Uudellamaalla hakemuksia on lähetetty eniten Helsingistä (13,7 %) ja vähiten Hangosta (4,5 %), Mäntsälän ollessa Uudellamaalla hieman keskikastin yläpuolella yhdeksäs. Täällä kustannustukea on hakenut 9,1 % yrityksistä, joiden kotipaikkakuntana on Mäntsälä. Hyväksyttyjä päätöksiä Mäntsälässä on saanut noin kolmasosa (32 %) hakeneista. Todellinen luku hakeneista yrityksistä on pienempi, jos otetaan huomioon kunnan alueella toimivat yritykset. Kotipaikkakuntana Mäntsälä on 1109 yrityksellä, mutta todellisuudessa täällä toimii noin 1500 yritystä.

Yritysmuodoista osakeyhtiöt ovat hakeneet selvästi eniten tukea. Kaikista Suomen yrityksistä suurin hakijaryhmä on alle 10 hengen yritykset. Kolmas hakukierros varmasti vaikuttaa tähän huomattavasti, koska hakuun yhdistettiin nyt myös entinen yksinyrittäjien tuki.

Kolmannen hakukierroksen alussa hyväksyttäjä hakemuksia on noin 64 %, mikä on huomattavasti suurempi määrä kuin aiemmilla kierroksilla. Mäntsälässä vastaava kolmannen hakukierroksen luku on noin 39 %.

Lähde ja tilastot: https://www.valtiokonttori.fi/tilastot-ja-raportit/tilastoja-korvaus-ja-vahinkopalveluista/tilastoja-kustannustuki/