Siirry sisältöön

Sulkemiskorvauksen haku aukeaa ke 12.5.

Sulkemiskorvauksen hakuaika alkaa keskiviikkona 12.5.. Tukea haetaan kustannustuen tapaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta. Sulkemiskorvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä.

12.5. hakuun aukeava sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Suurille yrityksille on suunnitteilla oma tukensa, jonka aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on kokonaan suljettu asiakkailta lain määräyksestä tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Omaehtoisen sulkemisen takia ei voi hakea sulkemiskorvausta. Tukeen oikeutettuja yrityksiä ovat ravitsemisliikkeet sekä esimerkiksi kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot.

Sulkemiskorvauksella korvataan liiketoiminnan joustamattomia kuluja. Niitä voivat olla esimerkiksi

Lisäksi korvataan palkkakuluja. Yrityksen kulut, jotka tulevat maksettavaksi harvemmin kuin kuukausittain, jyvitetään vertailukaudelle. Korvaus maksetaan yritykselle siltä ajalta, jonka se on ollut suljettuna. Yritykselle korvataan palkkakuluista 100 prosenttia ja muista joustamattomista kuluista 70 prosenttia.

Korvaus lasketaan sen toiminnan osalta, jota sulkeminen koskee. Toimitilojen ollessa suljettuina, yritys on voinut tehdä take-away myyntiä. Tällöin take-away myynnin osuutta verrataan vertailukauteen ja vastaava osuus jätetään korvauslaskelmien ulkopuolelle. Sulkemiskorvauksen vertailukausi on helmikuu 2021. Havainnollistavia esimerkkejä löydät täältä. Karenssiaikaa sulkemiskorvauksessa ei ole. 

Yritys voi hakea sekä kustannustukea että sulkemiskorvausta. 

Päivitys 18.5.: Linkki videoon Näin haet sulkemiskorvausta

Päivitys 20.5.: Linkki paikkakuntakohtaisiin sulkukausiin

sulkemiskorvaus nin valmistaudut

Lähde: https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/sulkemiskorvaus/