Siirry sisältöön

Tapahtumatakuun haku aukeaa 1.6.

Tapahtumatakuun haku aukeaa 1.6. Tapahtumatakuun haku aukeaa ensin pdf-muodossa ja paperilla. Mikäli tapahtuma järjestetään 15.6. jälkeen, toivotaan hakijoiden odottavan sähköisen hakemuksen avautumista.

Tapahtumatakuu on ennakollinen maksusitoumus, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta rajoitetaan lain tai viranomaisen määräyksestä, korvausta maksetaan toteutuneista kustannuksista.

Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa 

Tapahtumalle haetaan ensin ennakollinen maksusitoumus eli tapahtumatakuu, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle. Tapahtumajärjestäjän on hakemuksessaan ilmoitettava muun muassa tapahtuman suunniteltu kustannusarvio, tapahtumaan liittyvät alihankkijat ja niiden osuus kustannuksista ja selvitys aiemmasta, vakiintuneesta ja ammattimaisesta toiminnastaan tapahtuma-alalla. Korvausta saa vain ennakkoon ilmoitetuista ja toteutuneista kustannuksista, sekä ne alihankkijat, jotka tapahtumajärjestäjä on tapahtumatakuuta haettaessa ilmoittanut.

Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestämisen toteutuneista kuluista voi hakea korvausta, jos tapahtuma peruuntuu tai toteutuu olennaisesti pienempänä. Tapahtuman peruuntuessa kokonaan lain tai viranomaisen määräyksestä, tapahtumatakuusta korvataan takuun saajalle kustannustukena ennakkoon ilmoitetuista toteutuneista kustannuksista 85 prosenttia.

tapahtumatakuu 2

Jos tapahtuma joudutaan järjestämään huomattavasti pienempänä lain tai viranomaisen määräyksestä ja osallistujia on enintään 85 prosenttia suunnitellusta ja tapahtuma on näin ollen tappiollinen, korvataan tapahtumajärjestäjälle ja alihankkijoille määrä, joka lasketaan vähentämällä toteutuneista kustannuksista toteutuneiden tulojen määrä ja tämä erotus kerrotaan luvulla 0,85.

Tapahtumatakuu koskee vakiintuneita tapahtumajärjestäjiä jotka järjestävät yli 200 hengen yleisölle avoimia tapahtumia. Tälläisiä tapahtumia ovat esimerkiksi taide- ja kulttuurifestivaalit, konsertit ja näyttelyt, joita ei järjestä ympärivuotisen tapahtumatoiminnan osana.Tapahtumien toteutuksessa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hyväksymiä periaatteita vastuullisten tapahtumien järjestämiseksi koronatilanteessa

tapahtumatakuu

Lähde ja lisätiedot: https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/tapahtumatakuu/