Siirry sisältöön

Maailman paras gin & tonic löytyy Mäntsälästä

Kirjailijoiden tislaamon GT valittiin maailman parhaaksi

Suomalaisten kirjallisuusalan ammattilaisten viime vuonna perustama tislaamo Authors’ Distillery voitti International Wine & Spirit Competitionissa kultaa maailman parhaalla gin & tonicilla. Lisäksi tislaamon Readers´gin palkittiin hopeamitalilla Spirit -kategoriassa. Vuonna 1969 lanseerattu kilpailu on yksi maailman arvostetuimmista ja siihen osallistuu tislaamoja yli 90 maasta. Tänä vuonna mukana oli enemmän ginejä kuin koskaan. Tuomas Kyrön, Christian Rönnbackan, Soili Pohjalaisen, Lippo Luukkosen sekä tislaamomestari Ari Kauran perustama tislaamo toimii Mäntsälän keskustan Meijerinpuiston vanhassa sikalassa. Ari Kaura kehitti voittaneen tisleen, Readers´ginin, jossa maistuu katajanmarjan lisäksi minttu, korianteri ja sitrushedelmä.

 authors distillery tiimi copy
Authors' Distilleryn tiimi

Readers´ Ginin luomisprosessi aloitettiin perinteisestä poiketen oletettua kohderyhmää kuuntelemalla. Kirjailijat kutsuivat kollegoitaan keskustelemaan juomista ja niiden ominaisuuksista. He hakivat maisteluiden ja niistä tehtyjen pisteytysten perusteella sopivinta makua omalle ensimmäiselle nimikkojuomalleen.

”Järjestimme parinkymmenen kirjailijan ja kulttuurivaikuttajan kanssa tasting-tilaisuuksia, joissa tunnistettiin yrttien, hedelmien ja mausteiden yhdistelmistä sopivia ja miellyttäviä makupareja. Voittavaksi yhdistelmäksi osoittautui minttuinen yrttisyys, katajanmarja ja pomeranssin kuori. Reader’s Ginin jälkimaussa on havaittavissa myös pippuria ja sopivasti makeutta”, kertoo Authors’ Distilleryn tislaajamestari ja osakas Ari Kaura ja jatkaa: silti tuntuu hurjalta, että jo ensimmäisenä toimintavuonnamme yllämme laadullisesti maailman kärkeen.

"Muutama vuosi sitten tein Viskiretki-kirjaa ja silloin sain idean kirjailijoiden omasta tislaamosta. Lyhyessä ajassa on tultu pitkä matka. Nyt tuntuu todella hyvältä" kertoo Authors’ Distilleryn osakas ja kirjailija Christian Rönnbacka. ”Luottamukseni tislaamomestariimme Ariin oli alusta asti horjumaton, ja nyt näemme tulokset.”

Kirjailija Tuomas Kyrö kuuli uutiset merkittävästä kansainvälisestä tunnustuksesta kesälomamatkallaan Lapissa. "Tislaamo sai koukuttavan käänteen", Tuomas iloitsee. "Loistava menestys arvostetussa laatukilpailussa nopeuttaa tislaamon kansainvälistymissuunnitelmia merkittävästi. Synergia alkoholin ja kirjallisuuden välillä on innostavaa ja ikuista.”

Mäntsälän Yrityskehitys onnittelee tiimiä loistavasta saavutuksesta!

Readers´ Gin
Pullon koko 50 cl
Valmistettu Mäntsälässä

Readers´ GT
4 cl Readers´Gin
valitsemaasi tonic-vettä
appelsiinikuorta
mintunoksa jäitä

Alkuperäinen teksti ja kuva: Authors' Distillery lehdistötiedote