Siirry sisältöön

Kustannustuki IV haku auki 30.9.2021 saakka

Kustannustuen neljäs hakukierros on auki 30.9.2021 klo 16.15 saakka. Tuki kohdistuu kaudelle 1.3.-31.5.2021, jolloin yrityksen liikevaihdon aleneman tulee olla vähintään 30% verrattaessa normaalikauteen 1.3.-31.5.2019. Mikäli yrityksen toimialalla on todettu vähintään 10 % liikevaihdon lasku, voi yritys hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja. Mikäli yritystoiminta kuuluu toimialalistauksen ulkopuolisiin aloihin, tulee yrityksen tehdä tarkempi selvitys, jossa osoitetaan liikevaihdon laskun johtuneen pandemiasta.

Yritykset, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian takia ja joilla on tukikauteen kohdistuvia joustamattomia kuluja (mm. palkkakuluja), voivat hakea kustannustukea. Tukikaudelle kohdistuvia hyväksyttyjä joustamattomia kuluja tulee olla vähintään 2000 €. Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset voivat saada tukea. 

Tukea myönnetään liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Tukea maksetaan vähintään 2000 €, vaikka tuki jäisi laskennallisesti sen alle. Tuen määrään voi vaikuttaa samoihin kustannuksiin kohdistuva sulkemiskorvaus.

Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisestä asiointipalvelusta, joka ohjaa käyttäjää sen täytössä. Hakemuksen voi myös tallentaa luonnokseksi ja jatkaa täyttämistä myöhemmin. 

Edellytykset tuen haulle:

kustannustuki iv

Lisätietoja: https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/