Siirry sisältöön

Kustannustuki V haku aukeaa 21.12.2021

Kustannustuen viides hakukierros järjestetään 21.12.2021 - 18.2.2022. Viides hakukierros on aiempaa kohdistetumpi ja on tarkoitettu aloille ja yrityksille, jotka ovat kärsineet koronapandemian torjuntaan käytetyistä rajoituksista. Tuen piirissä ovat mm. majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-alat.

Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6. - 30.9. 2021. Vertailukaudet voit katsoa täältä. Tukea voi saada jos yrityksen päätoimiala kuuluu tuen piiriin, yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30% vertailukausien välillä ja yrityksellä on ollut palkkakuluja ja joustamattomia kuluja. Jos yritykseen tai sen asiakaskuntaan on kohdistunut julkisoikeudellisia rajoituksia, mutta sen päätoimiala ei kuulu tuen piiriin, voi yritys hakea ja saada tukea harkinnanvaraisesti. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa.

Jos yritys on perustettu pandemia-aikana, eli maaliskuussa 2020 tai sen jälkeen, yritykselle ei voida määritellä vertailukautta. Tämän vuoksi yritykselle ei myöskään voida myöntää kustannustukea.  

Lähde ja lisätiedot: https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/