Siirry sisältöön

Laurean opiskelijat tekivät appin Suomeen muuttaneille

Kansainvälinen opiskelijaryhmä Laurea-ammattikorkeakoulusta on tehnyt HelpMe!-nimisen mobiiliapplikaation. Se kokoaa yhteen paikkaan linkit sivustoille, jotka antavat tietoa Suomessa asuville ulkomaalaisille. Opiskelijat pohjustivat projektia haastattelututkimuksella, jossa selvitettiin, mitkä asiat aiheuttivat eniten ongelmia Suomeen muuttaneille. Sovellus kehitettiin yhteistyössä amerikkalaisen Mount St. Joseph University -yliopiston it-opiskelijoiden kanssa.

Valtion tavoitteena on saada maahamme lisää ulkomaalaisia osaajia. Käytännössä monet Suomeen muuttaneet tai täällä opiskelevat lähtevät pois, sillä he eivät tunne kotiutuvansa. Maassamme on kymmeniä nettisivuja, jotka neuvovat tänne muuttavia eri asioissa, mutta oikeiden osoitteiden löytäminen on hankalaa suomalaisellekin. Nyt linkit on koottu yhteen paikkaan.

HelpMe!-projektin toteutti Laurea-ammattikorkeakoulun P2P-opiskelijaryhmä. P2P (Peer to Peer) on yritys- ja projektijohtamisohjelma, jossa tradenomiopiskelijat tekevät tosielämän toimeksiantoja. Sovelluksen kehittäminen liittyy pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevien KUUMA-kuntien markkinointiin ulkomaalaisille osaajille ja investoijille Helsinki Ring of Industry -brändin alla.

Opiskelijatiimi aloitti projektin syyskuussa haastattelemalla Suomessa asuvia ulkomaalaisia. Tarkoitus oli selvittää, mitkä asiat heidän arjessaan ovat haasteellisia. Yhteistyö Mount St. Joseph -yliopiston tietojenkäsittelylaitoksen, cITen, kanssa alkoi, kun haastattelut oli analysoitu. cITen on luonut helppokäyttöisen chatbot-alustan, jota kehitettiin projektiin aikana entisestään. Opiskelijatiimit tekivät HelpMe!-sovelluksen yhteistyönä, joten projekti antoi arvokasta kansainvälistä kokemusta kulttuurienvälisestä yhteistyöstä.

Sovelluksen ja haastattelun tulosten julkistus järjestetään 13.12. kello 10.00–11.00 Laurean Hyvinkään kampuksella. Otathan yhteyttä Tero Uusitaloon, jos haluat tulla paikalle.

Kuva opiskelijatiimistä on vapaasti ladattavissa nettisivuilta: https://www.helsinkiringofindustry.com/wp-content/uploads/sites/4/2022/12/helpme-tiimin-kuva.jpg

Linkki haastattelututkimuksen tuloksiin: https://www.helsinkiringofindustry.com/wp-content/uploads/sites/4/2022/12/HelpMe-Interview-analysis.pdf

Lisätietoja:

Laurea Liiketalous:

Tero Uusitalo, lehtori 040 861 4519 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tereza Malíková, opiskelijatiimin projektipäällikkö (interviews in English) +420 777 711 889 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Siiri Tick, opiskelijatiimin varaprojektipäällikkö (suomenkieliset haastattelut) 044 020 3017 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Mount St. Joseph University, School of Behavioral and Natural Sciences:

Rebecca Allen, Assistant Professor +1 585 354 8986 | Cell Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsinki Ring of Industry -toiminta:

Satu Myllys, projektipäällikkö 040 504 6087 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. www.helsinkiringofindustry.com

Teknologiakeskus TechVilla Oy www.techvilla.fi

Laurea-ammattikorkeakoulu toimii kuudella paikkakunnalla Uudellamaalla. Liiketalouden projektijohtamista voi opiskella Hyvinkään ja Tikkurilan kampuksilla. Laureassa on noin 7 800 opiskelijaa, 600 henkilökunnan jäsentä sekä yli 30 000 alumnia.

Center for IT Engagement (cITe) on Mount St. Joseph -yliopiston it-opetuksen laitos, joka sijaitsee Cincinnatissa, Yhdysvalloissa. cITe tutkii sosiaalista tietojenkäsittelyä, antaa akateemista koulutusta ja tekee kaupallista yhteistyötä. Laitoksen tavoitteena on auttaa opiskelijoita, yrityksiä ja organisaatioita ratkaisemaan erilaisia ongelmia tietojenkäsittelyn avulla.

Lähde Techvilan tiedote 12.12.2022